Бањалука

Потписан протокол за заштиту дјеце од насиља, занемаривања и злостављања

  • Извор: АТВ
  • 01.04.2024. 10:46

Четири министра у Влади Републике Српске потписали су данас протокол за заштиту дјеце од насиља, занемаривања и злостављања.

Протокол су потписали министар просвјете и културе Жељка Стојичић, министар унутрашњих послова Синиша Каран, министар породице, омладине и спорта Селма Чабрић и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић.

Министарство унутрашњих послова, Министарство здравља и социјалне заштите, Министарство породице, омладине и спорта и Министарство просвјете и културе припремили су протокол с циљем унапређења и јачања међусобне сарадње у заштити дјеце од насиља, занемаривања и злостављања и координисаног одговора на спречавање насиља, занемаривања и злостављања.

Примарна сврха протокола је унапређење друштвене бриге и заштите дјеце у Републици Српској, те обезбјеђивање адекватне и правовремене помоћи у свим ситуацијама када је дијете изложено неком од облика насиља, занемаривања или злостављања, саопштено је из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Потписивање овог споразума представља једну у низу активности које се спроводе у оквиру Програма мјера за јачање безбједности и спречавања насиља у основним и средњим школама и ђачким домовима у Републици Српској, а који је усвојила Влада Српске у току 2023. године.

Пратите нас и путем Вибера