Denis Šulić

"Previše teatralan istup Šmita"

  • Извор: СРНА
  • 18.08.2022. 16:27

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić smatra da je nedavni istup Kristijana Šmita previše teatralan za nekoga ko se predstavlja kao svjetski diplomata, te poručio da nijedan stranac nema prava da nameće građanima BiH njihov izbor.

- Političari u BiH i Republici Srpskoj treba da rade u interesu građana Srpske i BiH. Šmit pokušava da dobije neke političke poene za svoj nerad. On je za nas u Republici Srpskoj turista, ali prima platu koja je 25.000 evra na mjesečnom nivou - rekao je Šulić danas novinarima u Banjaluci, komentarišući jučerašnje nervozno ponašanje Šmita na konferenciji za novinare u Goraždu.

Šulić je naveo da Šmita, koji ništa nije uradio, ni u Sarajevu ne doživljavaju ozbiljno, pa pokušava na teatralan način da skrene pažnju javnosti.

- Građani u BiH nisu naivni i znaju da je to samo treatralan nastup. Pred nama su izbori, građani BiH na svim nivoima vlasti mogu da biraju vlast. Sve političke partije koje su predale liste mogu da se bore za glasove građana koji će odlučiti u Republici Srpskoj i FBiH koje političare žele da ih vode u naredne četiri godine - istakao je Šulić.

Šulić je istakao da ni Šmit niti bilo koji drugi diplomata van BiH nema prava da nameće građanima BiH njihov izbor, kao što građani u Srpskoj i FBiH nemaju pravo da nameću ljudima u Njemačkoj ili bilo kojoj drugoj zemlji koga da oni biraju za svoje političke predstavnike.

Šmit je juče nakon pitanja novinara u Goraždu o izmjenama Izbornog zakona BiH počeo da galami, govoreći da mu je dosta političkih igara. O Šmitovom jučerašnjem istupu danas je pisala i njemačka štampa, pa je tako i "Špigl" objavio da je "Šmit izgubio strpljenje na konferenciji za novinare u Goraždu".

Republika Srpska ne priznaje Kristijana Šmitaz za visokog predstavnika.

Тагови: