Залужани

Промовисан 251 кадет Полицијске академије и 10 кадета САЈ-а

  • Извор: АТВ
  • 21.05.2024. 19:17

251 кадет Полицијске академије и 10 кадета САЈ-а, у глас су данас положили заклетву.

Најбољи међу њима кажу да је школовање захтијевало јаку дисциплину. Није увијек било лако испунити све задатке, али љубав према свом народу и Републици Српској је побиједила. Велика им је част и одговорност носити плаву униформу.

"Прије свега част, а затим и одговорност јер мислим да се од нас тројице као што кажете најбољи међу најбољима доста више очекује ту смо да покажемо шта смо научили. Обука јесте била ригорозна, доста одрицања, овдје смо провели неких осам мјесеци“, каже кадет 25. класе Полицијске академије Давор Миљић.

"Ја сам се одлучио за Полицију Републике Српске из разлога што је то један частан, достојанствен посао који захтијева одређен ред, рад и дисциплину приликом академије, али и током службе полицијског службеника“, каже кадет 25. класе Полицијске академије Милош Мијић.

Новом генерацијом припадника МУП-а Републике Српске полиција се занавља. Младе патриоте ће наставити стопама претходника који су дали допринос настанку и опстанку Српске. 

"Сматрам да је МУП снажан онолико колико је снажан сваки његов појединац. Стуб и снага МУП-а је у полицајцу, оном полицајцу који је сваког часа, даноноћно на терену“, каже министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран.

Напади на Српску ни послије 30 година нису мањи, истиче предсједник владе Српске. Кадетима је поручио да они сада постају огледало очувања Српске. 

"Влада Републике Српске је значајно улагала у наш МУП и у стручно оспособљавање, у техничка средства, а на крају крајева ево свједоци смо овог импозантног центра овдје у Залужанима са којим не могу да се похвале ни пуно јачи него што је Република Српска“, каже предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Управа за полицијско образовање кадрове школује од 1992. године. Знање и вјештине стичу у Средњој школи унутрашњих послова и Полицијској академији. Данас промовисани кадети добили су увјерење о завршетку обуке и стручног оспособљавања, и рјешење о распореду у службу.

Пратите нас и путем Вибера