Са Владом Српске

Пронађено рјешење за плате радника СДС-а

  • Извор: Агенције
  • 24.04.2024. 14:22

Српска демократска странка (СДС) и представници Владе Републике Српске пронашли су рјешење како да запослени у СДС-у, која се финансира из буџета Српске, добију своје личне дохотке након што је странци блокиран рачун, изјавио је шеф Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Вукота Говедарица.

Говедарица је навео да су рјешење пронашли на данашњем састанку са министром финансија Зором Видовић, министром рада и борачко-инвалидске заштите Данијелом Егићем и министром управе и локалне самоуправе Сенком Јујић, којима је захвалио за разумијевање.

"Рјешење лежи у Закону о облигационим односима. У наредним данима биће дефинисани технички детаљи које ће усагласити Предсједништво странке и представници Министарства управе и локалне самоуправе", рекао је Говедарица на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он сматра да је ово једино могуће рјешење у датим околностима, те навео да СДС има више од 30 запослених.

"Без обзира на наше политичке разлике, користимо прилику да се захвалимо на разумијевају када је у питању Министарство финансија Републике Српске и сарадници. Ми ћемо се данас обратити писмено Предсједништву СДС-а, обавијестићемо најуже страначко руководство, а они ће донијети наредни корак шта ће они договорити са Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске, јер је СДС буџетски корисник", навео је Говедарица.

Говедарица је подсјетио да је СДС од 2004. године на црној листи САД и ОХР-а и да су од тада имали могућност да користе само један текући рачун који је недавно блокиран.

Пратите нас и путем Вибера