Милорад Додик

"Путин савршено разумије да странци покушавају да отму имовину Српске"

 • Извор: АТВ
 • 21.02.2024. 20:30

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да руски предсједник Владимир Путин савршено добро зна да странци путем неизабраног странца покушавају да отму имовину Српске и да Русија неће прихватити такву врсту дрских понашања.

"Путин је исказао сагласност са нашим процјенама о томе какви су односи у БиХ, савршено добро зна да странци на недовршен начин путем неизабраног странца покушавају да отму имовину Српске", рекао је Додик.

Додик је додао да Путин сматра да је то недопустиво и да Русија неће прихватати такву врсту дрских понашања.

Додик је указао да постоји мржња Британаца према Србима и да увијек када се на дневном реду у Савјету безбједности нађе тема Дејтонски споразум Русија има шта да каже.


Додик у интервјуу за АТВ: Један од важнијих дана за Српску, Русија не оставља пријатеље

Додик у интервјуу за АТВ: Један од важнијих дана за Српску, Русија не оставља пријатеље

"Нама то одговара. Да није тог руског односа према том питању вјерујем да би Република Српска, ако би до сада постојала, била маргинална, празна љуштура", оцијенио је Додик.

Импозантна је, каже истрајност Путина и његовог тима да разумију о чему се ради, нагласивши како су на правој страни историје.

Додик је навео да се од Путина никада није могло чути да ће подржати независност Републике Српске, већ је увијек принципијелно рекао да подржава територијални интегритет БиХ и да зна да ту може да се живи само уз договор три конститутивна народа, јер разумије мултиетничност и сарадњу међу народима.


Није први пут да руски предсједник одликује Додика

Није први пут да руски предсједник одликује Додика

"То што су Американци смислили причу како треба да нестану народи, а одједном устану грађани, то је неко друго питање, то је илузија која не може да прође", закључио је Додик. 

Пратите нас и путем Вибера

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:42 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.