Окружни суд

Радомир Mилић ослобођен оптужбе за злочин у Tребињу

 • Извор: СРНА
 • 02.04.2024. 17:56

Радомир Милић је неправоснажном пресудом ослобођен оптужбе за ратни злочин у Требињу 1992. године усљед недостатка доказа.

Пред Окружним судом у Требињу Милић је ослобођен оптужбе да је неутврђеног дана у јуну 1992, као припадник Специјалне полиције, ранио из аутоматске пушке Амира Салковића.

Милићу је на терет стављено да је заједно са другим припадницима полиције дошао наоружан аутоматском пушком у мјесто Ластва у намјери да мобилише лица несрпске националности и да је тада тешко ранио Амира Салковића.

Додик: Српска ће усвојити извјештај у којем стоји да није било геноцида у Сребреници

Додик: Српска ће усвојити извјештај у којем стоји да није било геноцида у Сребреници

Предсједавајући Судског вијећа Душко Попић је образлажући пресуду рекао да Суд, детаљном анализом доказа, није могао доћи до поузданих сазнања о чињеницама у вези са рањавањем Салковића, преноси Бирн.

Судија је навео да је оптужница базирана на само једном доказу, односно изјави оштећеног који је навео да је критичног дана међу лицима која су пуцала у његовом правцу препознао оптуженог.

Суд сматра да тај исказ није поуздан да би се могло утврдити да је Милић заиста починио кривично дјело које му је стављено на терет.

Економски форум - прилика да се договори реализација нових заједничких пројеката

Економски форум - прилика да се договори реализација нових заједничких пројеката

У образложењу је наведено да су у потпуности изостали докази за тврдње Тужилаштва да је Милић, као припадник Специјалне полиције Требиње, вршио мобилизацију лица несрпске националности.

На ову пресуду је дозвољена жалба Врховном суду Републике Српске.

Пратите нас и путем Вибера

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

 • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

  ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

  Серија: Ко те шиша (12+)

 • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.