Zamjenik predsjednika SDS-a

Radović se nada mjestu na čelu partije, sa samo 6.000 glasova podrške

 • Izvor: ATV
 • 08.10.2022.18:11

Zaostatak od stotinu hiljada glasova za srpskog člana Predsjedništva BIH, duplo manje glasova od SNSD-a za Parlament BiH i više nego duplo manje za Narodnu skupštinu Srpske, za SDS čini se nije dovoljno da priznaju poraz. Izrazili su želju da baš oni organizuju novi protest zbog navodne izborne krađe.

Prvi među dobrovoljcima za galamu u Banjaluci je po svemu sudeći, Milan Radović. Nije tajna da je lično od ovih izbora očekivao mnogo. Između ostalog i to da će, nakon objave rezultata preuzeti vođstvo nad partijom. Nije da SDS ne treba novo rukovodstvo. To su i pojedini članovi partije podvlačili prethodne četiri godine. Pitanje je ipak koliki bi dio članstva pristao da to bude baš Radović. Ambicija teška svega 6 i po hiljada glasova, reklo bi se, nije dovoljna da Radoviću donese mjesto predsjednika stranke.

To što je tek treći po broju osvojenih glasova unutar partije, za Narodnu skupštinu Srpske, mnogima bi u SDS bio dovoljan argument da Radoviću ne pruže podršku. Pogotovo u okolnostima u kojima nekada državotvorna stranka treba vođstvo koje će imati autoritet i podršku u svim odborima. Skoro duplo više glasova od Radovića ima Ljubiša Petrović, a ispred Radovića je po podršci birača i Želimir Nešković. A ni u svojoj izbornoj jedinici Radović, očigledno, nije dobio zavidnu podršku. 

Nije tajna i da je upravo Radovićev ulazak u stranku naljutio dobar dio članova, koji su od tada mahom počeli da napuštaju partiju. Među njima čak i neki dosadašnji narodni poslanici. 

Tagovi:
 • 15:40 Serija: Dugo sam te čekao

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.