Predsjednik Udruženja žena žrtava rata

Rajilić: Bramerc pomaže samo bošnjačkim udruženjima i političkoj eliti

  • Izvor: Srna
  • 08.04.2022.18:44

Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić smatra da glavni tužilac Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove Serž Bramerc svojim izjavama da nema vremena za sastanke sa predstavnicima srpskih udruženja, pokazuje da jednostrano radi za bošnjačke asocijacije i političku elitu.

"On to radi sve vrijeme, otkako je u Haškom tribunalu. Plaćen je da laže i za novac ne govori o istini i (međunarodnom) pravu. Bavi se javno jednostranim pomaganjem bošnjačkim udruženjima i političkoj eliti, a sve da se napravi i održi slika da su u proteklom ratu u BiH stradali samo Bošnjaci“, rekla je Rajilićeva.

Ona je navela da o srpskim žrtvama, za to vrijeme, ne smije niko da govori.

"I da mu šta kažemo, on to sluša, ali ne čuje. Nikakve koristi od njega nema i sve što radi je u službi velikih medijskih kampanja da se pravi loša slika o Srbima, iako postoji najmanje 100 mjesta u BiH gdje su stradali Srbi i bili žrtve", navela je Rajilićeva.

Ona je naglasila da niko u vezi sa tim nije procesuiran.

"Bramerc, koji je danas boravio u Banjaluci, nas ni ne želi vidjeti, niti zna da postojimo, a kamoli da mu prenesemo bilo kakvu nepravdu prema srpskom narodu koja se evidentno događala", rekla je Rajilićeva.

RTRS je prethodno objavio da je Bramerc u Srebrenici prije nekoliko dana razgovarao sa tamošnjim bošnjačkim udruženjima, a da tokom posjete Republici Srpskoj i Federaciji BiH nije imao vremena za srpska udruženja.

Bramerc je za RTRS rekao da mu je bilo važnije da se danas sastane sa tužiocima u Banjaluci da bi razgovarali o nacionalnoj strategiji za ratne zločine.