Ponovo mu zabili nož u leđa

Raskol u opoziciji: Vukanović izolovan od SDS-a i PDP-a

  • Izvor: ATV
  • 14.07.2022.08:42

Raskol u opoziciji se nastavlja. Sukob na relaciji SDS-PDP i Nebojša Vukanović, eskalirao je prije nekoliko dana, a vrlo lako bi se moglo desiti da u narednom periodu jedna ili druga strana zada konačan udarac.

Ponovo je Vukanović izolovan od strane dvije pomenute partije, a ovoga puta, sa protesta u Višegradu.

Zasmetalo je Vukanoviću što na proteste dolaze gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i lider DNS-a Nenad Nešić, a ne on.

„Čelnici SDS i PDP su se odlučili da pozovu Nešića i Stanivukovića, da sa njima u prvom redu vode borbu, a nastavili su da ignorišu i pokušaju izolovati mene, i neka im je sa srećom. Umjesto da budem rješenje, ja sam za ostatak opozicije uzrok problema, bar se tako postavljaju stvari odnosom prema meni i pokušavaju predstaviti u javnosti, a vjerovatno ćemo već u nedjelju u Višegradu vidjeti rezultate te i takve politike. Uostalom, za proteste sam saznao iz medija“, poručio je Vukanović.

Podsjećamo, da je opozicija u rasulu govori i činjenica da je Milan Miličević odustao od kandidature za jednu od dvije inokosne funkcije na predstojećim izborima, a ispred SDS-a.

Miličević je kao obrazloženje tada naveo da mu je lider SDS-a Mirko Šarović kazao da se povuče, kako ne bi došlo do podjele u stranci koja već odavno tone u politički sunovrat.

Da ne štima unutar SDS-a, govori činjenica da je sjednica Predsjedništva te stranke sazvana baš u momentu kada Miličević ne može prisustvovati istoj.