ATV

По хитном поступку

Размотрен Приједлог закона о Агенцији за информационо-комуникационе технологије

  • Извор: СРНА
  • 26.09.2023. 20:13

Посланици Народне скупштине Републике Српске размотрили су Приједлог закона о Агенцији за информационо-комуникационе технологије, који је на дневном реду по хитном поступку којим је предвиђено оснивање Агенције путем које ће се обезбиједити систематичан развој и примјена информационо-комуникациних технологија и електронске управе у Републици Српској.

Оснивањем Агенције, планирано је да се обезбиједи и развој информационо-комуникационе д‌јелатности у Републици Српској као и стандардизација и успостављање надзора у тој области.

У тексту предложеног акта прецизирано је да је Агенција надлежна да развија информационо-комуникационе технологије, електронску управу, дигиталне идентитете, информациону безбједност и информационо-комуникационе д‌јелатност у Републици, као и да израђује, прати и спроводи стратегије из тих области.

Током скупштинске расправе о размотреном акту, посланици власти и опозиције били су сагласни да је област информационо-комуникационих технологија значајна те да је треба унаприједити.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:50 Серија: Немирни (16+)

    Немирни' је ТВ серија из 2023. године у режији Дарка Николића, настала према роману Марка Поповића 'Један погрешан корак', а сценарио потписује Даница Николић Николић.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм