ATV

Načelnik opštine Drvar

Runić: Dodik uvijek pružao podršku i sigurnost srpskim povratnicima

 • Извор: СРНА
 • 12.08.2023. 09:06

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić rekla je da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uvijek pružao podršku, zaštitu i sigurnost srpskim povratnicima u Federaciji BiH.

- Dok su drugi stidljivo odbijali da stanu uz srpski narod u prvim danima povratka, predsjednik Dodik se nije dvoumio, bio im je podrška, zaštita i sigurnost u svim nedaćama kroz koje prolaze - rekla je Srni Runićeva, koja se nalazi na čelu najveće povratničke opštine u FBiH.

Runićeva ističe da je srpskom narodu koji živi na prostoru BiH sreća što je na čelu Republike Srpske Milorad Dodik, koji će, kako kaže, sa svojim jasnim stavom i poštovanjem ustavnosti Srpske još više učvrstiti podršku naroda.

Ona je navela da institucije BiH ažurno reaguju samo onda kada treba optužiti Srbe, a da ih nije briga što se ni nakon 25 godina od donošenja ne provode odluke Ustavnog suda koje treba da zaštite srpske interese u FBiH.

Runićeva je ukazala da su srpske povratničke opštine u FBiH najnerazvijenije u BiH zbog odnosa političkog Sarajeva.

- Odnos političkog Sarajeva prema opštinama sa srpskom većinom u FBiH iskazan je činjenicom da spadaju u red izrazito nerazvijenih i rijetko naseljenih opština u čijim dijelovima se čini da je rat tek juče stao - kaže Runićeva.

Пратите нас и путем Вибера

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Филм:Високи напон (12+) (Р)

  Високи напон' је југословенски филм из '81. године у режији Вељка Булајића, а који је написао сценарио заједно са Мирком Бошњаком и Иваном Салечић.

 • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:40 Емисија: На тапету (Р)

  Енергични и искусни тандем, Милијана Кос и Татјана Трнинић, под своју лупу ће ставити све.

 • 17:10 Емисија: На ивици терена (Р)

  Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.