"Otadžbina zove"

"Ruska gazeta": Kusturica na velikom mitingu podržao Dodika

  • Izvor: Agencije
  • 25.10.2022.21:38

Svjetski poznati reditelj Emir Kusturica prisustvovao je večeras u Banjaluci skupu pod nazivom "Otadžbina zove" gdje se 50.000 građana okupilo u znak podrške novoizabranom predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, kojem Zapad, uz pomoć Centralne izborne komisije BiH, pokušava nezakonito oduzeti zasluženu pobjedu, piše "Ruska gazeta".

Kusturica je prisustvovao ovom skupu da podrži svog prijatelja i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

"Ovdje smo da spriječimo ono što je od 90 godina tutnjalo Evropom i pomelo tradiciju, porodicu, domaćinstvo i sve što moramo da branimo da bismo opstali", rekao je Kusturica.

On je naveo da mu ljudi kažu da nikada nije bilo toliko svijeta na ovom mjestu, a to je zato da oni ne bi pokrali građanske izbore - sve to miriše na državni udar.

"Dovodi se u pitanje sve što su branili Dodik i njegova ekipa. Nećemo dozvoliti smjenu Dodika sa funkcije vođe naroda", poručio je Kusturica.

"Ruska gazeta" podsjeća da su 2. oktobra u BiH održani opšti izbori na kojima je odlučena i sudbina novog predsjednika Republike Srpske. Pobjedu u borbi za ovu funkciju odnio je patriotski srpski političar Milorad Dodik.

List piše da to nije odgovaralo Amerikancima i opoziciji u Srpskoj koju kontroliše Zapad, te da su organizovani protesti i od CIK-a je zatraženo ponovno brojanje. Kao rezultat toga, pod pritiskom Anglosaksonaca i Nijemaca, lokalna Centralna izborna komisija preduzela je ovaj neviđeni provokativni korak, povećavajući tenzije u BiH.