Banjaluka

Sastanak mladih SNSD-a i HDZ-a BiH: Saradnja u interesu boljeg položaja

 • Izvor: Srna
 • 11.03.2023.15:40

Partnerstvo SNSD-a i HDZ-a BiH je primjer kako BiH treba da funkcioniše bez obzira što ne postoji saglasnost o svim pitanjima, poput članstva BiH u NATO, poručeno je danas nakon sastanka organizacija mladih ovih partija.

Predsjednik Mladih SNSD-a Denis Šulić rekao je da je stav SNSD-a i institucija Srpske da je za BiH najbolja vojna neutralnost i da bi je trebalo demilitarizovati, odnosno ukinuti Oružane snage BiH.

"Kada je riječ o OHR-u, smatram da nije uradio ono za šta je delegiran u BiH. OHR je izgubio kredibilitet onog trenutka kada se svrstao na jednu stranu u BiH. Međunarodna zajednica ne treba u BiH birati strane, treba biti partner u rješavanju nekih problema, a često je bila partner u pravljenju problema", rekao je Šulić.

On je napomenuo da Kristijan Šmit nije legitimni visoki predstavnik sve dok ne bude izabran u Savjetu bezbjednosti UN.

Šulić je istakao da je poznat stav Republike Srpske i SNSD-a u vezi sa operacijom u Ukrajini, a to je neutralnost i neuvođenje sankcija Rusiji koja je često bila branik Srpske.

On je naveo da su sa predstavnicima Mladih HDZ-a BiH razgovarali o temama koje su bitne za mlade u BiH, te da im je zajednički interes bolji položaj mladih u oba entiteta.

Predsjednik Mladih HDZ-a BiH Mate Lončar rekao je da stavovi dvije partije nisu identični o svim pitanjima, ali jesu kada je riječ o stvaranju boljeg položaja mladih.

"Vjerujem da zajedničkim inicijativama i djelovanjem možemo da radimo na poboljšanju položaja mladih. Lično ću potencirati pitanja o kojima možemo da se saglasimo i sarađujemo od lokalnog do nivoa BiH, bilo da je riječ o pitanjima stambenog zbrinjavanja, povećanja studentskih stipendija i ostalog", rekao je Lončar.

Sastanku mladih SNSD-a i HDZ-a BiH prisustvovao je i potpredsjednik Republike Srpske Davor Pranjić koji je rekao da ovaj sastanak treba da bude pohvalan primjer gdje mladi žele biti inicijatori dobre komunikacije i saradnje, a sve s ciljem boljeg života svih.

Tagovi:
 • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

  Novi format. Dobro poznato lice. Oči u oči. 'Imate riječ' sa Milijanom Kos srijedom u 20 časova.

 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Red Rock' je irska kriminalistička serija u režiji Petera McKenna koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

 • 23:15 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.