ATV

Стати у крај монтираним политичким процесима

Српска покреће закон о имунитету; Циљ: Заштита институција

 • Извор: АТВ
 • 23.11.2023. 19:10

Покренућемо закон о имунитету. Потребно је стати у крај монтираним политичким процесима, као што се тренутно води против предсједника Српске, каже предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић.

Циљ је заштитити институције Српске које спроводе усвојене одлуке парламента. 

"Јер, ако ће људи који их објављују и који их стављају у званични промет бити инкриминисани а ми који их доносимо користити имунитет то је онда обесмишљавање институција и предсједника скупштине и скупштине то је крај парламентаризма. Иначе се може укунути и Службени гласник и Предсједник Републике а ми ћемо овдје постати дебатни клуб не Народна скупштина“, рекао је предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић.

Опозиција као по обичају у свему види нешто лоше. Небојша Вукановић не може, каже, причати о закону који није видио али зато одмах претпоставља шта је његов циљ.

"Вјерујем да је циљ предлагача да се амнестирају челни људи Републике Српске од било какве одговорности за било каква кривична дјела која раде током мандата и своје дужности“, каже предсједник Листе За правду и ред Небојша Вукановић.

Овакви одговори нису никакво изненађење када су појединци у питању. Закон о имунитету и те како је потребан, јасан је Срђан Мазалица. Законодави процес у Српској озбиљно је угрожен и Српска мора наћи рјешење након оптужница против Милорада Додика и Милоша Лукића. 

"Теоретски гледано ми усвојимо закон, тај неко ко треба да потпише указ о проглашењу тог закона каже ја не желим да потписујем тај закон. Зашто? Зато што сте ви донијели прошли пут закон за који је гласала и опозиција и власт ја сам потписао указ о проглашењу и ја сам сада на оптуженичкој клупи. Да ли ја смијем, да ли требам и даље да потписујем законе које ми шаље народна скупштина тј. да ли Милош Лукић објављује у службеном гласнику“, упитао је посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица.

Ово није питање опозиције или власти, каже Мазалица. Ово је питање законодавног процеса, слободе Народне супштине да усваја законе али и слободе Републике Српске. 

Пратите нас и путем Вибера

 • 15:00 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:50 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.