Ostala bez podrške

Šta će donijeti stranka Jelene Trivić?

  • Izvor: ATV
  • 27.03.2023. 19:05

Niko nije iznenađen time što je Jelena Trivić konačno objavila da osniva svoju stranku. Načinom ipak jesu. Bez konferencije za medije, mogućnosti postavljanja bilo kakvog pitanja - videom iz biblioteke sa nepoznate lokacije, u dva i po minuta rekla je sve što ima.

Priznala je da je ostala bez podrške dosadašnjih saboraca. A nije propustila ni da napomene da joj je pobjeda oteta, po računici koja je samo njoj znana. 

"Moram reći da u postojećem političkom okviru posljednjih nekoliko mjeseci sam shvatila da i nemam baš podršku za onu viziju Republike Srpske jer je to naša velika odgovornost", rekla je Jelena Trivić.

Šta se zapravo desilo izgleda još nije jasno lideru PDP-a Branislavu Borenoviću. Samim tim što je Jelena Trivć napustila PDP- jasno je da je stranu izabrao i to onu Draška Stanivukovića jer je Trivićka inistirala da se bira između njih dvoje.

Iako je PDP ostao bez potpredsjednika  a samim tim i bez ogromnog broja glasova Borenović smatra da će Trivićkina stranka pomoći u tome da se ukloni vlast. Očigledno ne računajući da bi nova stranka samo dodatno razvodnila glasačko tijelo opozicije ali i da ukloni PDP.

"Ja sam iskrenih razmišljanja na putu narednih aktivnosti svi moramo biti svjesni naše uloge i koliko je važno da nenarodni režim pošaljemo u prošlost", rekao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Ni jedna novoformirana partija u Republici Srpskoj nije napravila ništa, smatraju analitičari. Vidjećemo kažu da li ista sudbina čeka Jelenu Trivić. Većina novih stranaka kod nas  završi tako što njenom lideru i najužem članstvu obezbijedi neku poziciju i na tome se stane.

"Ona prije svega ide na populističku politiku pridobijanja simpatije naroda posebno onih građana koji do sada niisu bili politički angažovani. Njen problem u startu je, koliko ja znam, ona nema oko sebe neku ozbiljniju grupu ljudi", rekao je Dragomir Vuković, profesor Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

O tome da će Trivićka svojim putrm spekulisalo se još od izbora. Prozivke između nje i Draška Stanivukovića dolile su ulje na vatru. Dok je sve gorjelo rukovodstvo stranke se češljalo. Da bi prije nekoliko dana muštuluk o novoj Trivićkinoj stranci uzeo lider SDS-a Milan Miličević iako je sam sebe demantovao. Tek nakon svega toga da ide svojim putem potvrdila je i Jelena Trivić. 

Tagovi: