ATV

Јасне поруке

Шта су посланици Народне скупштине поручили Шмиту?

 • Извор: АТВ
 • 28.09.2023. 19:29

Само једну поруку да ће господин Шмит отићи прије из БиХ него што су отишли његови сународници у Другом свјетском рату. Био је овдје као туриста, међутим виза постепено истиче и мислим да треба да се врати у своју земљу из које је дошао јер народ овдје има јако горке упомене из тог некога периода а он својим гестикулацијама и понашањем управо одражава такву врсту понашања које смо имали давно прије неких 60-70 година, рекао је Дарко Бањац, посланик НПС-а у НСРС.

"Питао бих га вјеровато да ли је задовољан туристичком понудом Републике Срспке то би била једна тема, друга с обзиром да је господин Шмит био министар пољопривреде у Њмечкој, питао бих га каква су његова искуства са употребом глифосата у пољопривредној производњи и како се та активност завршила прије неких 4-5 година", рекао је Борис Пашалић, посланик СНСД-а у НСРС.

"Заиста нисам о том питању размишљао и немогуће је дати било какав одговор јер знам да га не могу срести, зна се гдје се може срести господин Шмит", рекао је Вукота Говедарица, посланик СДС-а у НСРС.

"Моја порука за господина дотичног да престане да малтретира, угњетава и злоставља народ Републике Српске да нас пусти да живимо у нашој Републици јер је ово наша Република, наша будућност поготово младих људи који су овдје и којима је једина држава Република Српска", рекла је Ања Љубојевић, потпредсједник НСРС.

"Рекао би му да оде из БиХ да се врати у Њемачку да тамо ради свој посао а да нама у БиХ и Републици Српској престане паметовати и да препусти легитимно изабраним представницима народа да они рјешавају ствари у БиХ", рекао је Велибор Станић, посланик СП-а у НСРС.

Пратите нас и путем Вибера

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Филм:Високи напон (12+) (Р)

  Високи напон' је југословенски филм из '81. године у режији Вељка Булајића, а који је написао сценарио заједно са Мирком Бошњаком и Иваном Салечић.

 • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:40 Емисија: На тапету (Р)

  Енергични и искусни тандем, Милијана Кос и Татјана Трнинић, под своју лупу ће ставити све.

 • 17:10 Емисија: На ивици терена (Р)

  Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.