Predsjednik Regionalnog odbora Demokratskog saveza

Stanišić: Današnji događaji u Derventi predstavljaju sraman čin

 • Izvor: ATV
 • 25.03.2023. 20:38

Današnji događaji u Derventi predstavljaju sraman čin i opomenu svima nama da mnogo više dugujemo srpskim žrtvama, borcima i svima onima koji su propatili tokom posljednjeg rata u našoj zemlji, rekao je Aco Stanišić, predsjednik Regionalnog odbora Demokratskog saveza.

"Republika Srpska je otvorena zemlja, prijateljska i uvijek ćemo u svakom našem gradu otvorenog srca i pružene ruke dočekati svakog dobronamjernog gosta", kaže Stanišić.

Stanišić ističe da, nažalost, današnja posjeta predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića i odlikovanje zloglasne 103. brigade Hrvatskog vijeća odbrane ne nose poruku mira, niti poruku pomirenja i nastavka zajedničkog građenja budućnosti.

"Nosi upravo suprotno od toga i jako mi je žao što je do nje došlo na ovaj način i što, prije svega, domaćini današnjeg događaja, ali i njihovi gosti nisu svjesni toga koliko su ponizili građane Dervente i Republike Srpske i sve naše žrtve", kaže Stanišić te dodaje:

"Oni toga možda nisu svjesni, ali mi moramo biti. Bez obzira kojoj političkoj partiji pripadali, ovo je pitanje oko kojeg moramo biti jedinstveni i poslati poruku da ne dopuštamo vrijeđanje naših žrtava nikome i nigdje, a kamoli u našoj zemlji za koju su dali krv i živote".

Stanišić kaže da je predsjedniku Milanoviću ovo samo jedna u nizu posjeta i on će već večeras spavati u svom krevetu daleko od Dervente, a njeni građani ostaju da žive i da zajedno bez obzira na naciju, vjeru i sve druge razlike koje imaju dijele svakodnevne probleme, a ovakve posjete i činovi ni na koji način neće doprinijeti da ikome bude bolje, već jedino suprotno od toga.

"Zato moramo jasno i glasno poslati jedinstvenu poruku da je ovo i nedopustivo i neprimjereno - i da se nikada ne ponovi!", jasan je Stanišić.

 • 07:00 Serija: Kolo sreće (R)

  Ne propustite priču o domaćici iz malog mjesta kojoj se život potpuno mijenja kada dobije sedmicu na lotou.

 • 08:00 Serija: Prevrtljivo srce (R)

  Jedna od najgledanijih turskih serija sa gotovo pa nemogućnom ljubavnom pričom neće vas ostaviti ravnodušnim.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Kuhinjica na otvorenom

  Uživajte u kulinarskim minutima na našem programu. Kuhajte sa ATV-om!

 • 10:55 Teletrgovina

  Teletrgovina