Ministar prosvjete i kulture

Stojičić: Kvalitetno vaspitanje i obrazovanje djece uvijek u centru naših politika

 • Izvor: ATV
 • 22.02.2023. 15:39

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić razgovarala je danas sa predsjednikom Saveza sindikata Republike Srpske Rankom Mišić o aktuelnoj situaciji u obrazovanju i kulturi kao i o planiranom strateškom razvoju u narednom periodu.

„Nastavljamo sa planiranim strateškim razvojem obrazovanja i definisanim reformskim procesima i na raspolaganju smo da analiziramo sve prijedloge Saveza sindikata Republike Srpske u vezi sa zakonskim i podzakonskim aktima i cijenimo mišljenje Sindikata o svim aktivnostima koje sprovodimo u vezi sa razvojem obrazovanja“, rekla je Stojičić.

Dodala je i da Republika Srpska kontinuirano vrši rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje vaspitno-obrazovnih ustanova sa ciljem poboljšavanja radnog okruženja za prosvjetne radnike i  kvalitetnijeg izvođenja nastave.

„Kvalitetno vaspitanje i obrazovanje djece uvijek je u centru naših obrazovnih politika, a ulaganje u obrazovanje pokazalo se kao najbolja investicija. Zbog toga je Ministarstvo opredijeljeno da nastavi sa edukacijom prosvjetnih radnika kako bi oni stekli dodatne kompetencije za rad sa učenicima osnovnih i srednjih škola, a posevetiće se i posebna pažnja radu sa djecom sa smetnjama u razvoju ali i sa talentovanom djecom“, rekla je Stojičić.

Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić pohvalila je dosadašnju saradnju koja je uspostavljena sa Sindikatom obrazovanja, nauke i kulture i naglasila je da će podržati sve kvalitetne reformske procese koje sprovodi Ministarstvo i da je zainteresovana za kvalitetan dijalog u vezi sa svim otvorenim pitanjima.

Ona je ministru predstavila i svoje mišljenje o trenutnom položaju prosvjetnih radnika i nadlasila je da će insistirati da povećavanju njihovog ugleda u društvu.

Na sastanku je ocijenjeno da je dosadašnja saradnja bila kvalitetna i da će se i u narednom periodu nastaviti sa dijalogom i partnerskim odnosom u interesu razvoja obrazovanja u Republici Srpskoj. 

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.