ATV

Valentina Vujičić i Slađana Todić

Studentkinje nakon golgote u Sarajevu nastavljaju školovanje u Srbiji

  • Извор: АТВ
  • 15.07.2023. 19:25

Valentina Vujičić i Slađana Todić nakon golgote koje su prošle u Sarajevu samo zato što su veličale generala Ratka Mladića koji je štitio svoj narod i Republiku Srpsku-svoje školovanje nastaviće u Srbiji.

One su studirale na Fakultetu kriminalistike u Sarajevu, a zbog Mladićeve slike koju su objavile na društvenim mrežama krenula je protiv njih medijska hajka od kolega ali i brojnih građana drugog entiteta. Jasno im je kažu da za njih mjesta više u Sarajevu nema. 

Na poziv direktora Bezbjednosno- informativne agencije (BIA) Srbije Aleksandra Vulina, svoje studije će nastaviti na Akedemiji za nacionalnu bezbjednost u Beogradu.

Karan: Zahiragić bi zbog izjave o MUP-u išao na ljetovanje, ali na Goli otok

Karan: Zahiragić bi zbog izjave o MUP-u išao na ljetovanje, ali na Goli otok

“Poslije ovih nemilih događaja, mislim da je svima dovoljno jasno da nije moguć nastavak našeg daljeg školovanja u Federalnom Sarajevu. Zato smo sa zadovoljstvom prihvatili poziv gospodina Aleksandra Vulina da nastavimo školovanje na akademiji za bezbjednost. Ovim putem želim da se zahvalim Aleksandru Vulinu”, rekla jeValentina Vujičić.

 “Iskoristila bih priliku da se zahvalimo predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku na neizmjernoj podršci, kao i cijeloj Republici Srpskoj, a naročito našim gradovima Bijeljini i Istočnom Sarajevu. Njihova podrška podstakla nas je da ne gledamo u prošlost, već da se isključivo osvrnemo na budućnost”, kaže Slađana Todić.

Slađana i Valentina biće stipendiste države Srbije. Za ostale troškove pobrinuće se Sarajevo gas.

Karićka slavi rušenje istine:

Karićka slavi rušenje istine: "Sramotne table više nema"

"One će biti stipendisti Srbije i imaće smještaj u studentskom domu u Beogradu, a ostatak finansijskog dijela njihovog školovanja snosiće ‘Sarajevo-gas’, kao Vladino preduzeće", kaže Nedeljko Elek, generalni direktor “Sarajevo gas” Istočno Sarajevo.

Slike Ratka Mladića ali i četničkog vojvode  Mitra Maksimovića koje su objavile Valentina i Slađana, izazvale su opštu histeriju u drugom entitetu. Očigledno ne shvataju tamo da mladi ljudi znaju istorijske činjenice i da im medijska propaganda ni pokušaji prekrajanje istorije ne mogu nametnuti mišljenje. Zbog svega toga Tužilaštvo BiH je saopštilo  da će formirati predmet povodom ovog slučaja. Ali i dalje ćuti na to što pojedini političari iz drugog entiteta podrivaju ustavni poredak pozivajući na ukiradanje MUP-a Srpske. I to je samo jedan od ataka na Republiku Srpsku na koji su ostali nijemi.  

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:45 Серија: Флибег (16+) (Р)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм