Sijevaju optužbe Grujičića i Pavlovića

Sukob u srebreničkom SNSD-u: Propao još jedan pokušaj jedinstva

  • Izvor: ATV
  • 03.05.2022.19:20

Još jedan pokušaj jedinstva propao je u srebreničkom SNSD-u. Mladen Grujičić i još dva odbornika napustili su zasjedanje Opštinskog odbora SNSD-a s porukom da ga ne priznaju, tvrdi predsjednik Odbora. Radomir Pavlović kaže da je taj potez načelnika opštine izazvao nezadovoljstvo kod dvije trećine onih koji su ga doveli na to mjesto. Optužio je Grujičića za koketiranje s SDS-om. Tu se nije zaustavio.

"Jedanaest miliona donacija koje su došle u opštinu Srebrenica, sa kreditom koji je digao, a to je pokazao i revizorski izvještaj koji je bio jedini negativan izvještaj, to vam sve govori. Ja i dalje smatram da je ova partija dosta učinila za izbornu pobjedu u Srebrenici. On želi da prikaže da smo mi kriminalci", kaže Radomir Pavlović, predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Srebrenica.

Svaka marka je opravdana, odgovara Grujičić. U pitanju su bili akti, nije bilo pronevjere novca. Zamjerki na finansijski izvještaj nije bilo, tvrdi načelnik Srebrenice. Kaže i da se politika Pavlovića zasniva na lažima. Pavlović, tvrdi Grujičić, bira podobne odbornika s kojima donosi odluke u dogovoru sa SDA. 

"Radomir Pavlović je poistovijetio stranku SNSD sa sobom. Smatra da je to privatna stranka i tako se i ponaša, postavlja, smjenjuje, ruši ugled stranke kroz razne kriminalne radnje koje su se dešavale u javnim ustanovama gdje se nalaze naši direktori SNSD-a, što zaista ne priliči jednoj najvećoj stranci koja ima najbolje rezultate u Srebrenici i koja vodi politiku u Srebrenici", kaže načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

Dok jedan drugog optužuju za pokušaj privatizacije stranke, u nadi da će uspjeti da izmiri dvije zaraćene strane, u Srebrenicu je stigao i Zoran Stevanović. Član Predsjedništva SNSD-a kaže, sve je ostalo na pokušaju.

"Ja očekujem da još jednom s njima razgovara predsjednik naše partije, gospodin Dodik, a onda da vidimo šta je činiti, jer vremena za nove unutarpartijske izbore u Srebrenici definitivno nema", kaže Zoran Stevanović, član Predsjedništva SNSD-a.

Taj razgovor bi mogao da bude već u četvrtak.  Kako bi se „zakopale ratne sjekire“, Milorad Dodik je pozvao dvojac na razgovor u Istočno Sarajevo. Tu bi trebalo da budu još neki članovi Opštinskog odbora SNSD-a iz Srebrenice.

Tagovi: