ATV

Министар трговине и туризма

Шулић: Привредници показали солидарност кроз кампању "Друштвено одговорни"

  • Извор: СРНА
  • 25.11.2023. 09:12

Приведници су у кампањи "Друштвено одговорни", која омогућава куповину намирница по нижим цијенама, показали солидарност са грађанима Републике Српске, посебно са онима највише погођеним инфлацијом и растом цијена, изјавио је министар трговине и туризма Денис Шулић.

- Ријеч је о широком спектру производа од месних прерађевина, конзервираних месних прерађевина и поврћа, млијека и млијечних производа, мармеладе, кондиторских производа, производа за хигијену и слично који су грађанима доступни уз цијене снижене од 10 до 50 одсто - рекао је Шулић.

Шулић је изразио задовољство што су домаћи произвођачи препознали значај укључивања у кампању и понудили дио асортимана са нула одсто марже, напоменувши да су то препознали и дистрибутери и трговци, те грађани који могу купити 45 домаћих призвода по призвођачким цијенама.

Он је додао да су уз те производе дистрибутери снизили и цијене више стотина производа, који су на продајним мјестима означени воблерима "Друштвено одговорни".

Министар је напоменуо да је на почетку кампање одржао и састанак са представницима удружења за заштиту потрошача, који су се укључили у кампању кроз активно праћење стања на терену, наводећи да до данас није било пријављених одступања или злоупотребе кампање.

Коментаришући то да се у кампању до сада нису укључили привредни субјекти из пекарске индустрије, Шулић је рекао да је Влада почетком октобра усвојила закључак о донацији 500.000 килограма брашна из залиха меркантилне пшенице набављене у поступку интервентне набавке за рад Црвеног крста Српске ради задовољења потреба локалног становништва Српске које је у стању социјалне потребе.

Он је подсјетио да је, уз општине из Републике Српске, брашно обезбијеђено и за становништво општина Дрвар, Гламоч, Грахово и Босански Петровац.

- Прије десетак дана одржали смо састанак са представницима Црвеног крста Републике Српске и јавних кухиња, на којем смо договорили да нам доставе информације о њиховим појединачним потребама за наредни период да бисмо размотрили могућности да им, из роба набављених кроз интервентне набавке, дозначимо нове донације - навео је Шулић. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: