ATV

Ministar trgovine i turizma

Šulić: Zaštita netaknute prirode - prioritet

  • Izvor: ATV
  • 02.06.2023. 13:36

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić izjavio je da Srpska ima bisere prirode u svakoj maloj lokalnoj zajednici i poručio da dok god obavlja tu funkciju neće staviti profit ispred zaštite prirode jer mu je cilj da prirodne ljepote ostavi netaknute budućim generacijama.

- U Republici Srpskoj imamo tri specifične prednosti u odnosu na sve zemlje u regionu i svijetu. To je netaknuta priroda, odličan domaćin i fantastična gastronomska ponuda. Ne smijemo izgubiti netaknutu prirodu, bez obzira na to koliko bismo željeli da dođemo do nekog većeg broja turista - izjavio je Šulić u Istočnom Sarajevu.

Kao odličan primjer je naveo projekat "Zelengora dva" u opštini Kalinovik.

- Posebno kod tog projekta ističem odluku načelnika Radomira Sladoja i ljudi koji vode Kalinovik koji su rekli da idu u projekt "Zelengora dva", ali ne više od 500 ležajeva, da ne bi ugrozile prirodne ljepote - istakao je Šulić.

On je poručio da će se Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske prema svakoj lokalnoj zajednici odnositi isto, izrazivši zadovoljstvo činjenicom da su one proaktivne i da vide turizam kao ogromnu razvojnu šansu.

Kada je riječ o turizmu u Istočnom Sarajevu, Šulić je naglasio da Јahorina nije jedina u fokusu, te da je na sastancima sa gradonačelnikom Ljubišom Ćosićem i predstavnicima iz turističke zajednice razgovarano o potencijalima Trebevića i biciklističkoj stazi.

- Grad Istočno Sarajevo je sa partnerima od Evropske komisije bespovratno dobio grant od 3,5 miliona evra za izgradnju biciklističke staze, koja će biti jedan od savršenih potencijala za provođenje ljeta ovdje, a koji će povezati Јahorinu, Trebević i Sarajevo. To je grad Istočno Sarajevo dobio potpuno besplatno jer su imali progresivnog gradonačelnika i Gradsku upravu i našli načina da dođu do sredstava - rekao je Šulić.

Tagovi: