ATV

Правник и савјетник предсједника Српске

Тадић: Не користити термин "високи представник", ту функцију нико не обавља

  • Извор: СРНА
  • 24.09.2023. 10:34

Правник и савјетник предсједника Републике Српске Огњен Тадић оцијенио је да назив „високи представник“ треба престати користити у било каквом контексту, јер његова употреба непотребно збуњује јавност, као и да ту функцију нико више не обавља, те да је захваљујући очитим односима у Савјету безбједности УН нико никада више неће ни обављати.

"Сходно томе и личност Кристијана Шмита лакше можемо сагледати, било да је посматрамо на основу потеза које чини у БиХ или оних које је раније чинио у Њемачкој“, рекао је Тадић у изјави Срни.

Он је рекао да је очито да се ради о личности склоној антисоцијалном понашању, јер се само тако могу објаснити сви Шмитови испади које никада не би учинила особа која има иоле здраву контролу над својим понашањем.

Мазалица: Шмит - рехабилитатор нацистичке идеологије

Мазалица: Шмит - рехабилитатор нацистичке идеологије

"Како другачије објаснити тај читав низ афера које почињу још у Њемачкој угрожавањем здравља људи, подршком нацистичком култу, па прелазе у БиХ у виду суспендовања уставног поретка Федерације БиХ /ФБиХ/ на један или покушајем наметања закона по коме је непоштовање његове воље разлог за робијање?!“, рекао је Тадић.

Још неко вријеме мораћемо трпити све то, а онда ће се, сматра Тадић, представници Квинте морати наћи за столом са представницима Републике Српске и у доброј намјери саопштити шта желе и шта заузврат нуде како би им Република Српска помогла да се изађе из кризе у коју су гурнули БиХ покушајем да противдејтонским путем инсталирају Кристијана Шмита на позицију високог представника.

Амбасада Русије: Кристијан Шмит није високи представник

Амбасада Русије: Кристијан Шмит није високи представник

"Наравно, до тада треба водити активну политику која подразумијева и редовно информисање међународних институција, европске и свјетске јасности о свему што Кристијан Шмит ради у БиХ кршећи Дејтонски мировни споразум“, закључио је Тадић.

Пратите нас и путем Вибера