ATV

Правник

Тадић: Повеља УН представља универзалну баштину коју крши Шмит

 • Извор: СРНА
 • 12.02.2024. 14:03

УН, њихова Повеља и остали документи представљају универзалну баштину и извор вриједности на којима темељ права може градити свако појединачно, а камоли Република Српске коју су УН признале као један од два државотворна ентитета дејтонске БиХ, изјавио је Срни правник Огњен Тадић.

Тадић је истакао да се, без обзира да ли се на та документа позива неки амерички предсједник или то чине предсједник Русије Владимир Путин или предсједник Републике Српске Милорад Додик, као што је у протеклих седам дана био случај, то позивање мора поштовати.

"Људи који крше Повељу УН, као што то у БиХ чини Кристијан Шмит и један број других странаца, просто морају бити свјесни да су на погрешној страни у односу на све најбоље што данашња цивилизација баштини", закључио је Тадић.

Предсједник Додик је у својој посљедњој колумни указао на темеље БиХ у међународном праву и на аутентично тумачење Повеље УН у Декларацији о начелима међународног права о пријатељским односима и сарадњи држава у складу с Повељом УН.

Додик у колумни о Дејтонском споразуму и резолуцији 2625

Додик у колумни о Дејтонском споразуму и резолуцији 2625

Додик је подсјетио да се, према овој декларацији, под начелима међународног права опште природе подразумијевају и начела неинтервенције, равноправности и самоопредјељења народа, те суверене једнакости држава, а која су бројним примјерима прекршена у БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.