ATV

Правник

Тадић: Српска брани Дејтонски споразум од узурпација

 • Извор: СРНА
 • 21.11.2023. 09:10

Република Српска што прије одбрани Дејтонски мировни споразум од покушаја узурпација то ће се прије створити услов за његово пуно поштовање како би се искористиле све могућности које пружа овај документ, оцијенио је за Срну правник Огњен Тадић.

"Како прође која година све више се подсјећамо на то да од 1995. године до данас у БиХ нисмо ништа боље, паметније и корисније смислили, а, са друге стране, не само да нисмо заједно искористили све шта нам тај споразум пружа, него се свакодневно гложимо око њега смјењујући се на позицијама његових заштитника и критичара", изјавио је Тадић поводом 28 година од Дејтонског споразума.

Тадић је указао да од 2021. године Република Српска уз подршку свакога ко је разуман у БиХ покушава да одбрани Дејтонски мировни споразум од покушаја узурпација који долазе од Кристијана Шмита и дијела западних земаља.

Рајилић: Српска ће наставити да постоји упркос подвалама

Рајилић: Српска ће наставити да постоји упркос подвалама

И сљедећа дејтонска година, оцијенио је Тадић, проћи ће у таквој атмосфери, а тек крајем 2024. може се очекивати најава расплета ове ситуације.

"Што прије завршимо тај посао прије ћемо и створити услов за пуно поштовање Дејтонског мировног споразума", поручио је Тадић који је и савјетник предсједника Републике Српске.

Пуних 28 година навршило се данас од када је у америчкој бази Рајт Петерсон у Дејтону парафиран Општи оквирни споразум за мир у БиХ и његових 12 анекса, чиме је окончан рат у БиХ и успостављен њен уставно-правни поредак.

Овим споразумом створена је државна заједница БиХ састављена од два ентитета - Републике Српске и Федерације БиХ, који су потписници свих анекса. 

Пратите нас и путем Вибера

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

  ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  Серија: Љубавни залогаји (12+)

 • 20:30 Филм: Тајна Николе Тесле (12+)

  Филм: Тајна Николе Тесле (12+)

 • 22:00 Серија: Немирни (12+)

  Немирни је србијанска телевизијска серија из 2023. године, темељи се према роману Марка Поповића, Један погрешан корак, а режирао ју је Дарко Николић.

 • 23:00 Серија: Мочвара (16+) (Р)

  Серија: Мочвара (16+) (Р)