Od juče

Termoelektrana Gacko privremeno prestala sa radom

  • Извор: АТВ
  • 24.01.2023. 19:13

Termoeletrana Gacko od juče ne radi. Kritike stižu od narodnog poslanika Nebojše Vukanovića koji kaže da je nestalo uglja. Iz Elektroprivrede ga demantuju i kažu da uglja ima ali je loš zbog ogromnih kiša.

Rukovodstvo preduzeća ćuti dok Vukanović tvrdi da su štete ogromne.

“Oborilo se jalovište, zatrpalo je rudnik, ostali su bez uglja, bacaju stotine hiljade tona mazuta, bacili su 500.000 na aditive zato što im ugalj ne valja. Ljeti se kopa ugalj a ne sad po kiši i snijegu”, izjavio je Vukanović.

Vukanović poziva rukovodstvo RiTE Gacko da podnesu ostavku. Dodaje da je tamošnji menadžment proteklih dana zaposlo oko 50 novih radnika. Direktor preduzeća Miodrag Šešlija danas nije odgovarao na naše pozive. Odgovor je stigao iz Elektroprivrede.

“Uglja ima, ali zbog 300 litara kiše koja je pala u Gacku ugalj koji je na deponiji je lošeg kvaliteta. Da ne bi plaćali mazut za dogrijevanje, a imamo dovoljno vode na hidroelektranama, odličili smo da Gacko izađe na par dana dok se vremenske prilike stabilizuju. Za taj period su očistili kotao i sredili sitne probleme koje su imali na elektrani. Sutra veče se očekuje povratak na mrežu”, saopštio je Ivan Koprivica, izvršni direktor za tehničke poslove u ERS-u.

Prije današnje pres konferencije Vukanović je svoje vozilo parkirao na sami ulaz u zgradu Elektroprivrede. Poslanik je najavio nova parkiranja.

“Idući put ću pred Tužilaštvo neka znaju odmah sad. Nisam htio peti na stepenice da ne bi pukle, juče sam gledao tanke su im ploče”, rekao je Vukanović, a na pitanje da nije ubog auta, odgovorio je: “Ma kakvog auta, šta može biti autu, idući put ću baš na stepenice da ne mislite da je zbog auta.”

Reagovala je i policija. Vukanoviću je napisan prekršajni nalog za nepropisno parkiranje.