Сјећање на јунаке

Тридесет година од оснивања 7. одреда Специјалне полиције

  • Извор: АТВ
  • 25.02.2024. 20:16

Син Невенке Глигорић био је припадник седмог одреда Специјалне бригаде полиције МУП-а Републике Српске. Живот је дао за Републику Српску. Имао је 24 године када је погинуо 1995.

''Погинуо је у Двору на Уни у Специјалној јединци био. Сахрањен је у Доњем Вакуфу одакле смо ми“, рекла је Невенка Глигорић, мајка погинулог борца

Чојство, борбеност, знање, умијеће, патриотизам и родољубље, красили су Седми одред. Са обиљежавања тридесете годишњице формирања и порука да се и данас чува успомена на саборце који су дали животе за Српску. То је, кажу, само мали дио захвалности за жртву коју су поднијели. 

''Са посебним епитетом се присјећамо наших погинулих сабораца одреда бригаде МУП-а и Војске Републике Српске. Одајемо дужну пошту јер дали су своје највриједније, своје животе које су градили у темеље Републике Српске', истакао је Златко Брдар, ратни командант седмог одреда СБП МУП-а Републике Српске.

СНСД Бањалука: Повељу

СНСД Бањалука: Повељу "Почасног грађанина" додијелити постхумно генералу Талићу

''Сигурно док постоји култура сјећања док се сјећамо тих људи они ће да живе. То је нама прва и основна обавеза, друга обавеза нам је да сачувамо оно што су нам оставили у аманет а то је Република Српска, а то можемо само слогом и јединством'', навео је Радан Остојић, Предсједник Борачке организације Републике Српске.

Наши борци оставили су нам највеће благодети – слободу и Републику Српску, каже министар унутрашњих послова. Поручује – МУП ће наставити да јача.

''Стално јачамо капацитете Републике Српске, подмладили смо њене кадрове, имамо велики младих полицајаца, основали смо школу Унутрашњих послова, опремамо се, велики број инфраструктурних објеката, жандармерију, све линије полиције да будемо у правом смислу гарант и то је наша обавеза'', изјавио је Синиша Каран, министар унутрашњих послова Републике Српске.

Мандић: Састанак са Додиком у наредна два или три дана

Мандић: Састанак са Додиком у наредна два или три дана

Они који покушавају да оспоре обиљежавање значајних датума неће успјети, порука је из Приједора.

''До данашњег дана захваљујући свим стварима које су се дешавале, а у овим задњим периодима поготово због онога што предсједник Милорад Додик ради смо и стању да прослављамо овај дан'', казао је Бранислав Окука, изасланик предсједника Републике Српске.

''Желимо да из дана у дан причамо о свему што се дешавало, о чињеницама и о свему што се дешавало, поготово наше комшије које из њима знаних разлога покушавају да историју искриве'', поручио је Слободан Јавор, градоначелник Приједора.

Годишњица је обиљежена парастосом и полагањем вијенаца а одржана је и свечана академија. Одред је имао 400 припадника. Седам их је погинуло а 57 тешко рањено. 

За  допринос у Одбрамбено-отаџбинском рату припадници Седмог одреда одликовани су орденима Немањића и Његоша, Медаљом Петра Мркоњића  и Карађорђевим звијездама. 


Пратите нас и путем Вибера