Deset hiljada evra pronađeno u automobilu

Trivićeva i Šarović kupuju glasove

  • Izvor: ATV
  • 23.09.2022.19:05

10.000 evra pronađeno je sinoć u jednom automobilu u Gradišci. Zbog toga su saslušane četiri osobe. Sumnja se da je novac namijenjen kako bi se kupili glasovi za Jelenu Trivić i Mirka Šarovića, ali i da je na ovaj način do sada već uneseno oko 50.000 maraka.

Policija je sinoć primijetila dva sumnjiva vozila u gradu, pa su ih zaustavili. Saznajemo da se radilo o BMW-u registarskih oznaka iz Srbije i audiju naših tablica. 

“Policijski službenici Policijske uprave Gradiška su dana, 22. septembra 2022. godine u večernjim časovima zaustavili i izvršili kontrolu dva vozila na području Gradiške, prilikom kojih je u jednom od vozila pronađeno oko 10.000 evra u apoenima od 100 evra i promotivni materijal jedne političke partije”, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Iz PU Gradiška navode da su saslušani – M.N. i A.Đ. iz Novog Sada, A.T. iz Laktaša i D.S. iz Gacka. Kako ATV saznaje, radi se o Dejanu Slijepčeviću iz Novog Sada, inače  ujaku Vukote Govedarice, nosiocu liste SDS-a Aleksandru Trniniću iz Laktaša,  jednom  policijskom službeniku  iz Novog Sada i jednoj osobi za koju se tvrdi da je MMA borac. Kako nezvanično saznajemo, saslušana četvorka nije mogla da objasni porijeklo novca. Osim novca, u jednom od vozila pronađen je i promotivni materijal stranke SDS.

Privedena četvorka je nakon kriminalističke obrade  puštena na slobodu,  potvrđeno nam je u PU Gradiška. O svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Policija sumnja da se novac unosio tako što bi svaka osoba koja bi se nalazila u autu  kod sebe imala sumu novca koju je dozvoljeno prenijeti preko  granice, a vozač bi bio nagrađen sa 100 evra. Tako je bilo i u ovom slučaju. 

Stanovnici Gradiške, kažu, kupovina glasova nije ništa novo, ali da je u redu, kažu nije. 

 “Meni niko ništa nije do sad davao, a i da je davao vjerujte da ne bih htio uzeti. Ne bih, to je za mene kriminal, eto”,  

“A ne bi trebalo.”

Pa jašta rade, naravno.”

“To je svakome poznato.”

“Ništa to nije novo, to je svaki put tako i najvjerovatnije da će ostati tako. Znači, nema promjena. Da je lijepo, nije lijepo. Treba se ljudima dati korektna šansa” , kažu građani.

Šansu za komentar dali smo Mirku Šaroviću i Jeleni Trivić. I ovaj put, naši pozivi ostali su bez odgovora.