Четвртак

"Српска те зове“ - У Бањалуци велики народни митинг због резолуције о Сребреници

 • Извор: АТВ
 • 14.04.2024. 13:07

У Бањалуци, на Тргу Крајине, у четвртак, 18. априла, биће одржан велики народни митинг на којем ће бити исказано незадовољство поводом иницијативе да се у Генералној скупштини УН-а усвоји резолуција о Сребреници.

Организатори поручују да се Република Српска налази под највећим ударима у својој послијератној историји. 

"Све оно за шта су се у Одбрамбено-отаџбинском рату борили и изборили најбољи синови наше Републике, данас желе да нам у миру одузму. И није им довољно то што покушавају да нам отму оно од чега живимо, нашу имовину, ресурсе, шуме, ријеке и плодно земљиште. Није им довољно то што желе да нам оспоре право да славимо наш 9. јануар, чиме свједочимо да је Република Српска рођена у миру, а не у рату“, подсјећају организатори. 

Још додају да није довољно ни то што нам оспоравају право да демократски бирамо наше представнике, које санкционишу и којима суде на основу нелегалних одлука лажних високих представника. 

"Није им довољно то што јуришају на наше институције које су једини гарант наше слободе и опстанка на вијековним огњиштима. Сада су одлучили да потомке жртава геноцида из Јасеновца, Пребиловаца, Гаравица и Старог Брода на Дрини у Уједињеним нацијама прогласе геноцидним народом. Да они који су спроводили геноцид над нашим и другим народима широм Европе и свијета, остатку недокланог српског народа западно од Дрине залијепе етикету која припада њима, а не Србима. Тиме су показали да не желе да одузму само нашу имовину, надлежности, празнике и институције, већ и да понизе и казне цијели један мали, али поносни и слободарски народ“, порука је организатора. 

Тим поводом, додају, у четвртак, 18. априла 2024. године, у Бањалуци ће бити одржан велики народни митинг.

"Позивамо вас да се масовно окупимо и заједно изразимо незадовољство поводом иницијативе да се у Генералној скупштини УН-а усвоји резолуција о Сребреници. Да јасно и гласно поручимо да Републику Српску и српски народ нико не може и неће понизити, ма гдје и какве одлуке доносили. Да високо подигнемо наше тробојке, као симбол отпора свима онима који желе да покоре не само Републику Српску, већ и слободарски дух нашег народа. 

Српска те зове, 18. април, 18,00 часова Трг Крајине у Бањалуци!“, порука је организатора.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 20:00 Лутрија РС, Лото

  Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

 • 20:10 Емисија: Прича се

  '''Политичка, дебатна, емисија ‘Прича се…’ доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

 • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

  ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 22:35 Вечерње вијести

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

  ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.