ATV

Kandidat za predsjednika Republike Srpske

"Vašington za kampanju Trivićeve izdvojio 10 miliona dolara"

 • Извор: АТВ
 • 17.09.2022. 19:39

Administracija Džozefa Bajdena izdvojila je 19,5 miliona KM za kampanju Јelene Trivić protiv Milorada Dodika, saznaje Glas naroda iz pouzdanih izvora, prenosi SRNA.

Prema istom izvoru, "iznos je odobren dokumentom Stejt departmenta od 11. jula ove godine.U tekstu se navodi da je dogovor postignut na sastanku Gabrijela Eskobara i Metjua Palmera sa Јelenom Trivić i Mladenom Ivanićem. 

„Ovaj iznos je tačno 10 miliona dolara koje su vojnim avionom u četvrtak, 4. avgusta, prenesene do aerodroma Sarajevo, gdje je taj novac, prema tvrdnjama našeg izvora, preuzeo njen brat, Igor Tešić koji joj je šef štaba i vodi njenu kampanju“, piše navedni portal.

U dokumentu o samoj namjeni stoji da će "kampanja biti bazirana na ranijim odlukama o tome da protivnike SAD treba okarakterisati kao korumpirane i kriminalizovati ih. Dio novca treba uložiti u kampanju za promovisanje izmjene izbornih pravila, a dio u `terenski` rad kandidatkinje Trivić i njenih saradnika". 

Ovkava inforamcija nije iznenađenje, kaže Sredoja Nović, delegat u Domu naroda Parlamenta BiH. 

„I Zapad, jedan broj zapadnih zemalja ne žali ni milione ni kamione ni avione samo da bi srušili Milroada Dodika“, rekao je Nović.

Poznato je da je na sastanku državnog sekretara SAD Entonija Blinkena sa šefovima agencija Amerike, a koji je održan u septembru 2021. godine, promovisan koncept prema kojem će se prema svima u svijetu za koje SAD procijene da su smetnja njihovim namjerama pokretati kampanje kojima će oni biti okarakterisani kao korumpirani. Zapisnik sa ovog sastanka dostupan je na sajtu Stejt departmenta. Јeleni Trivić je naglašeno da u svakom svom nastupu temu korupcije mora navoditi kao primarnu. 

Sanja Vulić, poslanik u Parlamentu BiH, kaže da je Trivićeva u zagrljaju stranih ambasada. 

 „Jelena Fake Trivić je sve vrijeme u zagrljaju stranih ambasada, između ostalog, i američke te turiste u BiH Šmita. Američke bombe Srbe pokorile nisu, pa neće ni njeni dolari. Jelena Fake Trivić je projekat onima kojima smeta državotvorna RS, raznim ambasadama, SAD-u i političkom Sarajevu“, izjavila je Vulićeva.

Prema istom izvoru, jasno je da iza svega stoji ideja koja želi da do 30. godišnjice Dejtonskog sporazuma, a to je do kraja predsjedničkog mandata Јelene Trivić, BiH mora biti postavljena prema željama SAD i njihovih saradnika Bošnjaka, a to znači nestanak Republike Srpske-prenosi Srna.

 • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

  Упознаћемо вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста.

 • 13:25 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путописна авантура са потписом Бањалучанина Роберта Дацешина.

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Серија: Превртљиво срце (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 14:50 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:40 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.