ATV

На друштвеној мрежи Икс

Видовић одговорио Тривићу: Нећеш се осиромашити ако од милионске добити нешто више одвојиш за плате радницима

 • Извор: АТВ
 • 16.11.2023. 11:53

Привредник Синиша Видовић, одговорио је на прозивку предсједника Уније послодаваца Републике Српске Саше Тривића.

Зашто те толико повриједи моја подршка повећању минималца? Не брини, нећеш осиромашити ако од милионске добити нешто више одвојиш за плате радницима. Требају и они да живе, почео је Видовић.

Видовић истиче да не зна због чега Тривић осјећа узнемиреност, због тога што радници заслужују већу плату у, како каже, овим злим временима.

„Смета ти што се неко од послодаваца усудио да изнесе различито мишљење? Па нисам ја твој послодавац, нити си ми ти надређен зато што водиш асоцијацију послодаваца! А у вези послова раније генерације - јесте, узимали су предузећа која су упропастили директори претекли још из СKЈ гарнитура. Ни мој отац, ни ико мој, није као СKЈ или страначки директор упропастио неко државно предузеће, па отео његову имовину“, истакао је Видовић те додао:

„Ми смо онако како смо знали и могли и уз помоћ скупих кредита, на упропаштеним предузећима подизали нова предузећа која данас хране преко 200 породица. Да ли је по теби то гријех?“, навео је Видовић.

Видовић је на крају понудио предсједнику Уније послодаваца да анонимно анкетирају раднике који раде како у његовим, тако и Тривићевим предузећима, а да главно питање буде, шта они мисле о својим послодавцима.

Подсјећамо, Видовић је подржао приједлог предсједника Републике Српске Милорада Додика да се минимална плата до Нове године повећа са 700 KМ на 1050 KМ.

На то је Тривић одговорио:

„Kомпанија мога друга је настала на развалинама многих фирми које су уништили да би дошли до имовине. Задњи који би требао причати о радницима и њиховим правима“, навео је Тривић.

Пратите нас и путем Вибера

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

  ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  Серија: Љубавни залогаји (12+)

 • 20:30 Филм: Тајна Николе Тесле (12+)

  Филм: Тајна Николе Тесле (12+)

 • 22:00 Серија: Немирни (12+)

  Немирни је србијанска телевизијска серија из 2023. године, темељи се према роману Марка Поповића, Један погрешан корак, а режирао ју је Дарко Николић.

 • 23:00 Серија: Мочвара (16+) (Р)

  Серија: Мочвара (16+) (Р)