ATV

Zamjenik predsjednika US

Vidović: Uvijek ista priča, bošnjačkim političarima jedini cilj Dodika sabotirati

  • 02.06.2023. 13:28

Zamjenik predsjednika US Siniša Vidović regovao je na izjavu člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića koji je pozvao članove Radne grupe za regiju zapadnog Balkana (COWEB) da, po uzoru na Sjedinjene Američke Države i Ujedinjeno Kraljevstvo, uvedu mnogo oštrije sankcije prema Miloradu Dodiku.

"Bošnjački političari umjesto da rade na rješavanju problema građana oni se bave napadima na zvaničnike Srpske ne znajući da je Dodik samo jedan od nas. Jasno je da su podli napadi na predsjednika Dodika sa ciljem da se na vlast u RS dovedu njihovi poslušnici", izjavio je Vidović. 

"Zbunjeni Komšić  i smiješni Bećirović, kojeg EU ne doživljava ozbiljno, jednostavno nemaju kapacitet političara čija bi riječ imala težinu. Sa druge strane predsjednika Dodika već godinama pokušavaju saabotirati i on je veoma dobro uigran u međunarodnoj političkoj priči i podvale poput ove Bećirovićeve ne mogu proći", dodao je on.

"Ovakve izjave su način da skrene pažnju domaće javnosti na sebe i kod gladnog naroda kupi jeftine poene. Samo se pitam šta je konkretno on dosada uradio za narod", zaključio je Vidović

Podsjećamo, Bećirović je tokom sastanka sa grupom koju čine predstavnici 27 zemalja članica EU ukazao na predsjednika Dodika kao  opasnog političara koji neskriveno ugrožava Dejtonski mirovni sporazum te prijeti nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH, a time i miru i sigurnosti.