ATV

Premijer

Višković: Kinezi zainteresovani za izgradnju fabrike u Ugljeviku, biće zaposleno oko 100 radnika

 • Izvor: ATV
 • 06.06.2023. 12:13

Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske, rekao je danas da su kineski partneri veoma zainteresovani za izgradnju fabrike rigips ploča u Ugljeviku.

On je tokom sjednice Narodne skupštine rekao da je informacija o izgradnji ove fabrike prije 15 dana bila na sjednici Vlade Republike Srpske.

“Koliko znam, to je bilo i na Skupštini akcionara RiTE Ugljevik, donesene su sve odluke od strane Vlade i od strane menadžmenat RiTE Ugljevik. Kineski partneri su sve to prihvatili , zaposlićemo negdje oko 100 novih radnika. Investicija je vrijedna nekoliko desetina miliona evra”, rekao je Višković.

On je dodao da je za regiju Semberije, Majevice i Ugljevika ovaj projekat možda jedan od najznačajnih privrednih objekata koji će biti sagrađen na tom prostoru, poslije izgradnje Termoelektrane Ugljevik.

Višković: Oznaka tajnosti za auto-put Banjaluka-Prijedor do izvođenja radova

Višković: Oznaka tajnosti za auto-put Banjaluka-Prijedor do izvođenja radova

Višković je rekao i da Republika Srpska u ovom momentu ima zahtjeve za koncesiju za izgradnju solarnih elektrana od 2.800 megavata, a da su već izdate koncesije u vrijednosti oko milijardu i po KM.

On je rekao da u ovom momentu ima 13 izdatih koncesija za 840 megavata i vrijednost oko milijardu i 500 miliona KM.

"Što se tiče vjetra, u ovom momentu imamo 22 podnesena zahtjeva i do sada je odobreno oko sedam zahtjeva, oko 600 megavata i vrijednosti oko 1,5 milijardi KM", rekao je Višković, odgovarajući na poslanička pitanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

 • 10:50 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:00 Serija: Veličanstveni vijek: Kosem (12+)

  Trideset sedam godina od smrti Sulejmana Veličanstvenog započinje zapanjujuća priča o vladarici Osmanskog Carstva Mahpeyker Kösem Sultan.

 • 11:40 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 12:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:15 Serija: Red Rok (R)

  Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.