Састанак са Удружењем пензионера

Вишковић: Од 1. јануара биће извршено усклађивање пензија

 • Извор: АТВ
 • 24.11.2023. 11:57

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је током састанка са руководством Удружења пензионера Републике Српске да ће од 1. јануара бити извршено редовно усклађивање пензија.

Вишковић се, заједно са министарком финансија Зором Видовић, састао се данас у Бањалуци са руководством Удружења пензионера, поводом израде републичког буџета за 2024. годину.

Вишковић је током састанка истакао да ће остати истрајни у настојањима за констатно унапређење материјалног положаја најстарије популације.

Током састанка, предсједник Удружења пензионера Ратко Трифуновић, истакао је да пензионери очекују ново усклађивање пензија, пратећи раст плата и трошкова живота.

Трифуновић је подсјетио да су пензије у Републици Српској у посљедњих пет година увећане за 50 одсто, те да цијене напоре Владе да се обезбједи редовна исплата и константни раст пензија, што кроз редовно, годишње усклађивање, што кроз ванредна повећања.

Пратите нас и путем Вибера

 • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

 • 18:20 Чаролија Републике Српске (еп.04)

  ''Чаролија Републике Српске (еп.04)

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.