Sastanak

Višković sa predstavnikom Svjetske banke: Zainteresovanost za energetske projekte

 • Izvor: ATV
 • 08.02.2023.16:31

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, zajedno sa ministrom saobraćaja i veza Nedeljkom Čubrilovićem, razgovarao je danas u Banjaluci sa šefom Kancelarije Svjetske banke za BiH i Crnu Goru Kristoferom Šeldonom.

Oni su razgovarali o projektima koji se u različitim oblastima realizuju u saradnji sa Svjetskom bankom, sa osvrtom na infrastrukturne projekte, u oblasti transporta i željezničkog saobraćaja.

Predstavnici Svjetske banke naglasili su da su zainteresovani i za podršku projektima u energetskom sektoru, sa posebnim osvrtom na instalacije solarnih panela, saopšteno je iz Vlade nakon sastanka. 

Na sastanku je bilo riječi i o projektu koji Republika Srpska realizuje sa Svjetskom bankom, a po pitanju restrukturiranja Željeznica Republike Srpske, kao i o novim projektima u željezničkom saobraćaju, u kontekstu igradnje novih željezničkih pravaca.

Takođe, razgovaralo se i o projektima koji se odnose na rehabilitaciju magistralne putne mreže, kao i o budućim projektima u oblastima lokalne infrastrukture. 

Višković je zahvalio na podršci Svjetske banke za razvoj i realizaciju brojnih projekata u Republici Srpskoj.

Šeldon je takođe iskazao zahvalnost na korektnoj i poslovnoj saradnji koju Svjetska banka ostvaruje sa Vladom Republike Srpske.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.