Sastanak

Višković sa predstavnikom Svjetske banke: Zainteresovanost za energetske projekte

  • Извор: АТВ
  • 08.02.2023. 16:31

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, zajedno sa ministrom saobraćaja i veza Nedeljkom Čubrilovićem, razgovarao je danas u Banjaluci sa šefom Kancelarije Svjetske banke za BiH i Crnu Goru Kristoferom Šeldonom.

Oni su razgovarali o projektima koji se u različitim oblastima realizuju u saradnji sa Svjetskom bankom, sa osvrtom na infrastrukturne projekte, u oblasti transporta i željezničkog saobraćaja.

Predstavnici Svjetske banke naglasili su da su zainteresovani i za podršku projektima u energetskom sektoru, sa posebnim osvrtom na instalacije solarnih panela, saopšteno je iz Vlade nakon sastanka. 

Na sastanku je bilo riječi i o projektu koji Republika Srpska realizuje sa Svjetskom bankom, a po pitanju restrukturiranja Željeznica Republike Srpske, kao i o novim projektima u željezničkom saobraćaju, u kontekstu igradnje novih željezničkih pravaca.

Takođe, razgovaralo se i o projektima koji se odnose na rehabilitaciju magistralne putne mreže, kao i o budućim projektima u oblastima lokalne infrastrukture. 

Višković je zahvalio na podršci Svjetske banke za razvoj i realizaciju brojnih projekata u Republici Srpskoj.

Šeldon je takođe iskazao zahvalnost na korektnoj i poslovnoj saradnji koju Svjetska banka ostvaruje sa Vladom Republike Srpske.