Бањалука

Вишковић: Значајан помак у сарадњи Српске и Мађарске

 • 17.06.2024. 12:53

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у Бањалуци, са замјеником државног секретара за европске послове и међународне односе у Министарству енергетике Мађарске Петером Холицом и представницима мађарске компаније Мечекерц.

На састанку је изражен обострани интерес за унапређење сарадње у области енергетике и рударства, с посебним освртом на пројекте из области вјетроенергије и других обновљивих извора енергије.

Премијер Радован Вишковић и замјеник државног секретара за европске послове и међународне односе у Министарству енергетике Мађарске Петер Холиц указали су да је у протеклом периоду учињен значајан помак у сарадњи Републике Српске и Мађарске, те констатовали да постоје сви услови за њено даље јачање, саопштено је из Бироа за односе са јавношћу Владе Републике Српске.

Кошарац: Бећировић - освједочени србомрзац и провинцијски популиста

Кошарац: Бећировић - освједочени србомрзац и провинцијски популиста

Поручили су да је добре политичке и пријатељске односе Републике Српске и Мађарске потребно даље оснаживати кроз партнерску сарадњу на заједничким конкретним пројектима.

Представници компаније Мечекерц, која је у стопостотном власништву Владе Мађарске, истакли су да је ова компанија до сада успјешно реализовала многе пројекте из области енергетике, рударства и заштите животне средине у Мађарској и иностранству.

Пратите нас и путем Вибера

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

 • 18:20 Чаролија Републике Српске (еп.04)

  ''Чаролија Републике Српске (еп.04)

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.