ATV

Детлев Баумгартен

Аустријски стручњак из области здравственог осигурања: УКЦ Српске бољи од многих установа у Аустрији

  • Извор: АТВ
  • 16.09.2023. 16:10

Власник адвокатске канцеларије из Беча Детлев Баумгартен посјетио је данас Универзитетски клинички центар Републике Српске и састао се са генералним директором те установа те поручио да је наш УКЦ извандредан, да има највише стандарде те да је изванредно организован и много боље од многих које је видио у Аустрији и другим државама.

Баумгартен се бави здравственим и приватним осигурањем и циљ његове посјете УКЦ-у Српске јесте лијечење пацијената у УКЦ Републике Српске о трошку тих осигуравајућих кућа.

Баумгартен је поручио да је срећан што је дошао у УКЦ Српске те је додао да његова канцеларија има много клијената из бивше Југославије.

"Многи од ових људи се враћају у земље бивше Југославије и њихово лијечење треба да се обавља у тим државама. Такође, многи од њих су истовремено аустријски, њемачки и швајцарски држављани и наш циљ је да имамо добре контакте са државним и приватним осигурањима, те да доведемо људе да се лијече у УКЦ Републике Српске“, рекао је он.

Пењао се на ограду краљевске штале па ухапшен

Пењао се на ограду краљевске штале па ухапшен

Баумгартен је додао да ће долазак пацијената у Бањалуку, односно на УКЦ Српске, бити "вин-вин“ ситуација што се тиче исплата осигурања, а то подразумијева мање трошкове него у Аустрији, Швајцарској и Њемачкој. 

"Људи из дијаспоре биће лијечени код своје куће и тамо гдје се говори њихов језик. Очекујемо велики број пацијената, што ће бити значајно за УКЦ Републике Српске. Радујем се овој сарадњи у будућности“, рекао је Баумгартен.

Почео 188. Октоберфест:

Почео 188. Октоберфест: "Најљепши фестивал на свијету"

Генерални директор УКЦ Српске Владо Ђајић рекао је да је част што је Баугартен препознао УКЦ као веома значајну здравствену установу и показао интересовање да његова канцеларија заједно са другим осигуравајућим кућама из Беча доводи становнике Аустрије и других држава да се овдје лијече. 

"Оно што је веома битно, његови утисци су да је УКЦ Републике Српске по квалитету раме уз раме са европским и свјетским здравственим установама, те да пацијенти могу да добију квалитет здравствене услуге какав би добили у Њемачкој, Аустрији и Швајцарској по далеко повољнијим цијенама. Нама ће бити задовољство да сарађујемо са Баумгартнером и његовом канцеларијом и да лијечимо пацијенте из других држава у нашем клиничком центру“, рекао је Ђајић. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:45 Серија: Флибег (16+) (Р)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм