Ambasador BiH u Hrvatskoj

Vranješ: Bisera Turković nanijela veliku štetu BiH

 • Izvor: ATV
 • 07.12.2022.21:43

Ambasador BiH u Hrvatskoj Aleksandar Vranješ, tokom gostovanja u ATV-ovoj emisiji "Imate riječ" govorio o tome da li će biti novi ministar inostranih poslova u Savjetu ministara, ali i o Biseri Turković.

"Još nisu ni počeli razgovori na temu formiranja Savjeta ministara. Kao ni na temu raspodjele resora, ali ni imena. Preuranjeno je baviti se s tim. Imponuje, kada se vaše ime pronađe u takvom kontekstu. U svakom slučaju zvuči lijepo, ali da je odluka donesena, nije", rekao je Vranješ.

On je dodao da je značajno, da pomenuto ministarstvo pripadne Srbima. Kako kaže, Bisera Turković kao ministar inostranih poslova, nanijela je veliku štetu cijeloj BiH.

"Vidjeli smo kako to izgleda, kako se takvo ministarstvo zloupotrebljava od strane jedne politike, jedne ili više osoba i kada postane oruđe, za ciljanje Republike Srpske. Mi smo vidjeli koliko štete to može da se nanese. Meni je drago, što je predsjednik Dodik odlučio da će insistirati na tom ministarstvu, odnosno da pripadne srpksim kadrovima. Bisera Turković je nanijela određenu štetu na mjestu ministra inostranih poslova. Ona je nanijela štetu BiH. Način na koji je ona vodila i vršila zloupotrebe, to je jedna paradoksalna situacija", istakao je Vranješ. 

 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

 • 20:10 Priča se

  Emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

 • 21:30 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:15 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 23:00 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 23:10 Serija: Red Rock (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.