IRB

Vrhovac: Zbog rada od kuće stvorena pogrešna percepcija

 • Izvor: Srna
 • 19.01.2023.10:57

Vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke (IRB) Republike Srpske Dražen Vrhovac izjavio je Srni da je u javnosti stvorena pogrešna percepcija da u ovoj banci ima zaposlenih koji ne dolaze na posao a primaju platu, jer je od požara koji je zahvatio zgradu banke dio radnika raspoređen na rad od kuće.

"Požar se desio 1. maja, a od 11. maja je na snazi odluka o radnom rasporedu radnika usljed vanrednih okolnosti uzrokovanih požarom. Drugi i treći sprat je oštećen u požaru i tu nismo mogli da koristimo službene prostorije, već samo dio četvrtog sprata u koji fizički nisu mogli da stanu svi radnici", naveo je Vrhovac.

On je pojasnio da je radni proces organizovan na način da je dio radnika dolazio u zgradu ili su dolazili u smjenama, dok je veći dio radnika radio od kuće posredstvom linka koji je povezan sa sistemom IRB-a.

"Svi su bili u radnom procesu i odgovorno tvrdim da ne stoje navedene tvrdnje da radnici IRB-a ne dolaze na posao", istakao je Vrhovac.

On je naglasio da su svi planovi ove banke ispunjeni, čak i premašeni, te je zahvalio radnicima što su ovakvim okolnostima uspjeli da realizuju sve ono što je tražila Vlada Republike Srpske.

 • 20:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Svakog ponedjeljka u 20 časova i 20 minuta na programu ATV-a za vas putopisna avantura sa potpisom Banjalučanina Roberta Dacešina.

 • 21:00 Emisija: Ćirilica

  Svakog ponedjeljka u 21 čas na programu ATV-a možete da pratite emisiju „Ćirilica“ urednika i voditelja Milomira Marića.

 • 23:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.