Предсједник управе Инфинити интернешенел групе

Вујић: Главни циљ је сачувати радна мјеста, клијенти неће бити угрожени

  • Извор: АТВ
  • 10.07.2024. 19:05

Инфинити групација више неће постојати, али радна мјеста ће се очувати. Поручио је то данас предсједник управе Инфинити интернешенел групе. Бојан Вујић појашњава да се рјешење за проблем настао након неаргументованих америчких санкција и гашења банковних рачуна тражи у регистрацији нових фирми.

Дјелатност и раднике Проинтера ће тако, под новом власничком структуром преузети Инвиктус технолоџи. Управљачку структуру чиниће они који су допринијели развоју ит бизниса унутар групације. По сличном моделу ће се пререгистровати и Калдера, али и остале фирме које тренутно послују унутар инфинити групе.

„Главни мотив су нам наши запослени, и то је највећа вриједност наше компаније. Нисмо се помирили са санкцијама, које су нам уведене без објашњења, без обзира што послујемо потпуно у складу са законом, без обзира што не постоји ни један акт који упућује да смо урадили било шта што није у складу са законима БиХ“, рекао је Бојан Вујић, предсједник управе "Infinity International Group"

Тужби против банака које гасе рачун фирмама под санкцијама неће бити. И они, каже Вујић, суочени са пријетњама избацивањем из СВИФТ-а, траже начин да одрже пословање. Несхватљиво је ипак да има оних фирми из Републике Српске, које отворено подржавају америчке санкције.

„Ја морам да кажем да сам непријатно изненађен, прије пар дана је у америчкој амбасади потписан неки меморандум о пословном интегритету. Мени је било важније то што је на списку тих који су потписали, од неких 30 фирми има фирми из Републике Српске које дају допринос угрожавању радних мјеста и пословању компанија“, истакао је Вујић.

Још није контактирана америчка агенција за контролу имовине странаца, чувени ОФАК. Тим ће се, каже Вујић, бавити правни тим. Тражи се и правни основ да се настави пословање са оним клијентима са којима су фирме унутар Инфинити групе већ имале потписане уговоре. Међу клијентима има и јавних институција, па би због америчких санкција могла да буду угрожена права свих грађана Српске. Зато ће се, каже Вујић, уложити напори да све већ договорене услуге буду испоштоване, док трајно рјешење не заживи.

„Оно што будемо по закону могли да пренесмо у нову компанију, то ће бити урађено, све оно што не будемо могли, остаје да се покрене нови поступак набавке било чега. Оно што могу да кажем је да нећемо дозволити да било ко од наших клијената буде угрожен“, рекао је Вујић.

Уна Србија је прије неколико дана напустила Инфинити групу, и промијенила власничку структуру. Тражи се рјешење и за остале медијске куће из групације, укључујући и нашу телевизију, која се, на удару америчких санкција практично, нашла два пута. Све ће се, каже Бојан Вујић, и у будућности, као и до сада, радити транспарентно. Прилика је ово, поручује, да америчка амбасада докаже своје тврдње да санкције нису уперене против радника. До сада нас у то нису увјерили.

Пратите нас и путем Вибера