ATV

Бурно испред НСРС

Вукановић паркирао аутомобил на улазу у Народну скупштину

 • Извор: АТВ
 • 26.09.2023. 13:50

Небојша Вукановић, народни посланик и предсједник Листе „За правду и ред“, паркирао је данас свој аутомобил тојота на улаз Народне скупштине Републике Српске, док је у току сједница парламента.

Како је рекао новинарима испред Народне скупштине, аутомобил је на непрописно мјесто паркирао због протеста јер Милан Петровић из СДС-а није изабран за потпредсједника Народне скупштине.

„Како ми да одговоримо ако Пословник јасно каже да највећа опозициона странка предлаже, а Скупштина бира да би опозиција имала какву такву заступљеност. То је све привид демократије“, рекао је Вукановић.

Полицијски службеници су рекли Вукановићу да не може на том мјесту паркирати јер је у питању штићени објекат.  Вукановић није пристао да препаркира аутомобил и рекао је полицајцу да  му напише казну.

Новинари су предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића приликом изласка из зграде Народне скупштине упитали шта мисли о овом поступку Вукановића на шта је он одговорио да то није начин.

„Ово што ради је рушење дигнитета Народне скупштине и не видим да ће он ријешити проблеме на овакав начин“, рекао је Вишковић.

Премијер је Вукановићу овом приликом пожелио срећу у брачном животу.

Пратите нас и путем Вибера

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

  Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 17:00 Серија: 1994 (12+) (Р)

  Серија: 1994 (12+) (Р)

 • 17:50 По свијету са Робертом Дацешином

  'По свијету са Робертом Дацешином

 • 18:20 Српска кућа (Р)

  ТВ Серијал 'Српска кућа' прати оснивача и чланове Фондације 'Српска кућа', те представнике локалних заједница у којима граде куће за вишечлане, социјално угрожене, породице у Републици Српској.