Predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a u PD PS BiH

Vulić: Ne pravite lažne drame da neko prijeti Turkovićevoj

  • Izvor: Srna
  • 14.01.2023.13:27

Predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da su Bisera Turković i stranka koju predstavlja već dobili "politički šamar" na izborima i poslije njih, tako da su pretjerane reakcije na izjavu Milorada Dodika datu u političkom kontekstu i prenesenom značenju kroz dobro poznati narodni izraz.

"Nemojte da se pretvaramo da ne znamo u kom kontekstu je data izjava, kao i da nije na ličnoj osnovi već prema licu koje još obavlja funkciju, mada se meni lično više dopala ranija zjava: 'Bisera, kako čudno ime za tako mračnu osobu'", rekla je Vulićeva povodom optužbi dijela političkog Sarajeva na račun Dodikove izjave da je svaka riječ Turkovićeve za šamara.

Vulićeva je navela da Dodik nikada nije pozivao na bilo kakvo nasilje, te da samo zlonamjerni mogu narodnu izreku tumačiti pozivom na linč ili nasilje.

"Većina nas bila je izložena psihičkoj torturi od Bisere Turković, konstantno je širila laži o Republici Srpskoj, BiH i srpskom narodu i sve to nikome smetalo nije. A kada dobije odgovor iz Republike Srpske, na isti način kako baci otrovnu strijelu na nas, onda je ona 'jadna' ugrožena. Ne pravite scene, cirkuse i lažne drame kako se Biseri prijeti", poručila je Vulićeva.

Ona je ocijenila da su cinične reakcije ustvari očajnički vapaji zbog odlaska u opoziciju i penziju.

"Da SDA i Bisera imaju mogućnost izvršiti eutanaziju svih Srba, odmah bi to učinili. Boli činjenica da se uzaludno žale međunarodnoj zajednici i mentorima koji su ih okrenuli od građana u FBiH i doveli do opozicionih redova", rekla je Vulićeva, upitavši zašto političko Sarajevo, NVO, Tužilaštvo i ostali ćute kada novinar javno pozove na ubistvo političara.

Ona je dodala da SNSD želi svu sreću Turkovićevoj, da uživa u penziji i originalnim, modnim brendovima kupljenim širom svijeta.

"Naučeni smo da praštamo i molimo se i za neprijatelje svoje", istakla je Vulićeva.

Tagovi: