Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu

Vulić: Od Šarovićevog političkog angažmana Srpska ništa dobro nije vidjela

  • Izvor: Srna
  • 16.10.2021.19:42

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić istakla je da je danas samo jedno sigurno, a to je da Republika Srpska nije ništa dobro vidjela, niti dobila od političkog angažmana Mirka Šarovića, a da je sam zbog njega SDS doživio raskol kakav niko nije očekivao.

"Milorad Dodik i SNSD ne idu ni u kakav avanturizam, kao što nismo išli ni sve prethodne godine. SNSD-u je Republika Srpska iznad svega, a to građani Srpske znaju. Skandalozno je da se o povratku nadležnosti po izjavi Mirka Šarovića treba pričati u Parlamentarnoj skupštini BiH, a ne Narodnoj skupštini Republike Srpske. Ako je i od Šarovića previše je", ocijenila je Vulićeva u izjavi Srni.

Ona je navela da je Mirko Šarović danas izostavio da upozna javnost da je više od sat vremena "okupljao" članove Glavnog odbora i jedva sastavio 42 člana od njih 90.

"Sjednica Glavnog odbora im liči na komemorativni skup, a od nacionalne politike i odgovornosti koju su nekad baštinili - ni traga. Čudi me da nisu sjednicu održali u Sarajevu", rekla je Vulićeva.

Ona je dodala da je Šarović zaboravio da kaže javnosti Republike Srpske da je ambasadorima prvo iznio žal na loše unutarstranačke odnose.

"Potom je molio strance da disciplinuju nas, izabrane, istinske, srpske predstavnike, a nije u stanju disciplinovati svoju stranku", rekla je Vulićeva.

Osvrnuvši se na stalno obraćanje javnosti i svakodnevne kritike na račun MIlorada Dodika i SNSD-a, Vulićeva je rekla da u ovoj mjeri Mirka Šarovića niko nije ni čuo ni vidio ni u parlamentu, a u Savjetu ministara dok je bio ministar još manje.

"Ovoliko oglašavanje Mirka Šarovića o svemu i svačemu je veoma indikativno. Neko bi mogao pomisliti da je zadatak ili ne daj Bože neka ucjena u pitanju", rekla je Vulićeva. 

Tagovi: