Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu

Vulić: Šarović ili je dokon ili je postao analitičar

  • Izvor: Srna
  • 11.10.2021.13:37

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da građani Republike Srpske najbolje znaju kako su živjeli za vrijeme vlasti SDS-a.

"Kakve su bile plate, penzije u procentima, koje su dijeljene kao milostinja, stopa zaposlenosti, a o opštoj bezbjednosti i da ne govorim jer nije ni postojala", istakla je Vulićeva.

Da Mirko Šarović ima čime da se pohvali, rekla je Vulićeva, onda bi napisao tekst šta je SDS uradio korisno za 15 godina.

"Sve te godine SDS je meditirao i izgubio šansu da postane ozbiljna stranka, a sav program im se sveo na 'biti protiv' i 'ne valja ništa'. Koliko su predsjednika stranke promijenili i šta su dobili", upitala je Vulićeva.

Ona je naglasila da, na sreću, ništa nije isto, ni približno isto za vrijeme vlasti SNSD i perioda kada je vlast činio SDS, a to najbolje znaju građani Istočnog Sarajeva.

"Mirko Šarović ili je dokon ili je stvarno otišao u analitičare, jer se bavi raznim pisanijama, svjestan da nije ni za politiku ni za liderstvo. Za to, ipak, treba imati kvaliteta, mudrosti, znanja i harizmu. Ali već kad piše za očekivati je bilo da pročitamo tekst o rezultatima njegovog učešća i rada u zajedničkim institucijama koje je bilo mimo volje građana Republike Srpske, ali po volji SDA i bošnjačkog političkog korpusa. Takvog teksta, naravno, nema jer nema ni rezultata", istakla je Vulićeva.

Da o toj temi piše Mirko Šarović, kaže Vulićeva, adekvatan naslov bi bio: "Pet godina koje je pojeo SDS i PDP u zajedničkim institucijama".