ATV

Влада Републике Српске

За реконструкцију саобраћајница у Универзитетском граду потребно 200.000 КМ

  • Извор: АТВ
  • 22.09.2023. 13:04

За прву фазу реконструкције и изградње интерних саобраћајница у склопу Универзитетског града у Бањалуци потребно је 200.000 КМ, саопштено је из Владе Републике Српске након што је на 38. сједници усвојена Информација о потребним финансијским средствима.

"Циљ пројекта 'Реконструкције и изградње интерних саобраћајница у Универзитетском граду' је унапређења безбједносних услова и комуникације Ректората, чланица Универзитета, студентских домова, студентског ресторана и спортских дворана“, стоји у саопштењу Владе. 

Како су додали, на овај начин би се побољшала путна комуникације у кругу Универзитетског града, те се створили услови за безбједније кретање пјешака и возила. 

"Такође, створили би се услови за затварање једне од три капије, а истовремено би се појачала контрола уласка возила и пјешака у Универзитетском граду, како би безбједност студената и запослених била подигнута на виши ниво“, стоји у саопштењу. 

С тим у вези, додају у саопштењу, урађен је предмјер и предрачун радова реконструкције дијела постојећих саобраћајница, тротоара и паркинг простора од улаза код Градске топлане до студентских домова, те је тражено захтјевом да се обезбиједи процијењених 200.000 КМ за прву фазу овог пројекта.

Пратите нас и путем Вибера