ATV

Kozarac se ne smiruje

Za sutra najavljena Džuma podrške imamu Mahiću, srbofobi na djelu

  • Izvor: ATV
  • 09.02.2023. 21:23

Poziv da se pruži podrška imamu koji je koristio govor mržnje protiv srpskog naroda i dođe u što većem broju na Džumu u petak 10.02 u Kozarac pojavio se na društvenim mrežama.

Poziv je javno upućen od strane vođe AntiDejton grupe Aličković Nihada koji je svojevremeno Republiku Srpsku predstavio kao masovnu grobnicu.

"Zabrinjavajuća bezbjedonosna situacija i alarm, a lideri Bošnjaka ili ćute ili raspiruju mržnju prema Srbima", komentariše Siniša Vidović situaciju i poziv koji kruži društvenim mrežama.


Ton podrške je prijeteći i poruka koja se šalje "Neka Petak lijepi osvane nad Kozarcem silnim" nije poruka mira i suživota. 

"Izvinjenje imama nije bilo iskreno i umjesto da se strasti smiruju neko ih namjerno sa strane raspiruje. Apelujem na svoj narod da ne nasjeda na provokacije. Mi se nismo plašili, ne plašimo se niti ćemo se plašiti nekakvih okupljanja i prijetnji vjerskih fanatika", naglašava Vidović.

Gradonačelnik Sarajeva Benjamina Karić može se često vidjeti u javnosti sa vođom AntiDejton grupe i potpisnikom poziva na sutrašnje okupljanje. 


"Ovo je samo dokaz ko želi sukobe u BiH. Dok srpski narod vapi za mirom i stabilnošću, napretkom kako Republike Srpske tako i BiH, ovakve grupacije ljudi nas konstantno vraćaju u 90-te. Očigledno je da je Nihadu ovaj posao raspirivanja mržnje veoma unosan čim se tako srčano i svakodnevno bavi blaćenjem i mržnjom prema Srbima. Vidi se da ima sredstava za zivot čim ima vremena da ide od grada do grada, naslikava se i  izaziva nevolje, samo me interesuje ko njemu sve to plaća dok se običan gradjanin BiH bori da preživi", jasnog je stava Vidović o Nihadu Aličkoviću.