10 ministarstava SNSD-u

Završene konsultacije za sastav nove Vlade - SNSD sa najviše ministarskih mjesta

 • Извор: АТВ
 • 30.11.2022. 19:04

SNSD će dobiti najviše ministarskih fotelja, njih 10, Milorad Dodik poručuje da će ovo biti Vlada programskog kontinuiteta i sve rađeno u proteklom periodu što se odnosilo na očuvanje Srpske biće nastavljeno.

"Mi ćemo sa koalicionim partnerima uvažavajući stopu učešća u okviru vlasti, odnosno Parlamenta, obezbijediti za sve koalicione partnere, njihovo učešće i vidljivost u Vladi, ali želimo da očuvamo to što SNSD kao nosioc koalicionog kapaciteta i odgovornosti za kretanja u RS i BiH na najbolji mogući način ima propusne i vidljive kanale uticaja koji bi obezbijedili provođenje naših programa", kaže Milorad Dodik, lider SNSD-a.

Kod manadatara su bili i predstavnici boračkih kategorija. Kažu tražimo da izabrani ministar bude osoba koja će razumjeti njihove potrebe i unaprijediti naša prava, 

"Zapošljavanje djece poginulih boraca, sistemsko rješavanje pitanja ljudi koji su optuženi za navodno počinjene ratne zločine, konstantno povećanje ličnih porodičnih invalidnina, tj. osnovice za njihov obračun i kao krov svega za šta će trebati najviše vremena je pitanje boračkog dodatka", kaže Radan Ostojić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske.

"Što se tiče udruženja mi smo već ostvarili svoja prava novčana i druga, zakonski smo regulisani, ali nismo za to da se produži rok za zakon o žrtvama ratne torture, Bogu hvala nema više ratova i novih žrtava, ne događa se ništa novo, iako to neke druge minorne organizacije traže koje ne pripadaju ovom udruženju, tako da smo upozorili premijera na taj problem", kaže Božica Rajilić, predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske.

"Upoznali smo danas premijera sa našim strategijskim ciljevima koji se tiču širenja i jačanja patriotskog fronta snaga za očuvanje Republike Srpske i srpskog naroda na ovim prostorima, traganjem za istinom o proteklom ratu, kako istina ne bi postala ono što pričaju naši neprijatelji", kaže Slobodan Župljanin, predsjednik organizacije starješina vojske Republike Srpske. 

Standardne zahtjeve mandataru je predstavila Zanatko-preduzetnička komora Srpske. Kažu, mora se raditi na boljim uslovima zanatlija kako bi ostajali u Srpskoj. 

"Moramo to zanatstvo da rehabilitujemo, zanatstva nestaje jer ostajemo bez radnika i tu ozbiljne pomake moramo napraviti i upravo smo rekli da se u zakonu o zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti mora voditi računa da ne budemo pasivni, da budemo aktivni i kažemo krucijalne probleme koji nas muče i gase preduzetništvo", kaže Jovica Bratić, direktor zanatsko-preduzetničke komore Republike Srpske. 

Konsultacije sa mandatarom trajale su nekoliko dana. Nova Vlada Republike Srpske biće formirana u decembru.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

  ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  Серија: Љубавни залогаји (12+)

 • 20:30 Филм: Живи били па видјели (12+) (Р)

  '' Филм: Живи били па видјели (12+) (Р)

 • 22:00 Серија: Вода у праху (12+)

  'Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

 • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  Серија: Ред Рок (16+) (Р)