ATV

Декан бањалучког Факултета за безбједност и заштиту

Жупљанин: ОБА БиХ годинама под утицајем СДА

 • Извор: РТРС
 • 21.09.2023. 08:33

Декан бањалучког Факултета за безбједност и заштиту Слободан Жупљанин рекао је за РТРС да је ОБА БиХ годинама била под пуним утицајем СДА и радила мимо закона извршавајући њене налоге.

Жупљанин је рекао да с тога не изненађује што је код посланика СДА Салка Зилџића пронађена службена исказница ОБА и пиштољ без дозволе, додајући да много људи у БиХ има те исказнице и да је из Републике Српске годинама указивано на овај проблем.

- ОБА БиХ се издигла изнад закона, радила по налогу СДА и за њен рачун, проводећи незаконита прислушкивања и процесе - истакао је он.

"У реални сектор инвестирано више од милијарду КМ"

Жупљанин је рекао да ће бити потребно много времена да се утврди ко све има исказницу ОБА, јер је питање колико се таквих исказница уопште налази у регистру.

Говорећи о Кристијану Шмиту и новим провокацијама током посјете Републици Српској, Жупљанин је поновио да Шмит није високи представник и да је нелегитиман и нелегалан.

- Став Републике Српске је да је Шмит нелегитиман и забрањен му је улазак у институције Српске - подсјетио је он.

Жупљанин је додао да Шмит чак није ни њемачки туриста, јер туристи долазе с намјером да упознају неку земљу и њена добра, а он је дошао с лошим намјерама према српском народу.

Пратите нас и путем Вибера

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Филм:Високи напон (12+) (Р)

  Високи напон' је југословенски филм из '81. године у режији Вељка Булајића, а који је написао сценарио заједно са Мирком Бошњаком и Иваном Салечић.

 • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:40 Емисија: На тапету (Р)

  Енергични и искусни тандем, Милијана Кос и Татјана Трнинић, под своју лупу ће ставити све.

 • 17:10 Емисија: На ивици терена (Р)

  Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.