ATV

Dekan Fakulteta za bezbjednost i zaštitu

Župljanin: Šmit doliva ulje na vatru, ali Srpska će se zaštititi

 • Извор: СРНА
 • 08.09.2023. 11:39

Dekan Fakulteta za bezbjednost i zaštitu Slobodan Župljanin poručio je danas da Kristijan Šmit svojim izjavama doliva ulje na vatru, ali će Republika Srpska odgovoriti pravnim sredstvima i zaštititi sebe i srpski narod.

Župljanin je rekao da se takvim Šmitovim izjavama dodatno zatežu politički odnosi u BiH, te da prijetnje upućene Srpskoj nisu prihvatljive.

- Građani Republike Srpske su jasno rekli da će braniti Republiku Srpsku svim dozvoljenim i demokratskim sredstvima i sasvim je sigurno da će to tako biti i ubuduće - istakao je Župljanin.

Mazalica: Neugodan trenutak za Srpsku bio bi prihvatanje ponašanja Šmita

Mazalica: Neugodan trenutak za Srpsku bio bi prihvatanje ponašanja Šmita

Kristijan Šmit rekao je juče za "Frankfurter algemajne cajtung" da će sljedeće sedmice doći u Republiku Srpsku, te je predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku zaprijetio da se "spremi na neke neugodne trenutke" jer, kako je naveo, on uživa imunitet.

Župljanin je rekao da takve izjave predstavljaju direktnu prijetnju po Republiku Srpsku jer vode njenom nestanku, ali da srpski narod to nikada neće dozvoliti.

- Šmitu bi bilo mnogo bolje se okrene racionalnim rješenjima i da se više ne prijeti srpskom narodu. Republika Srpska će odgovoriti pravnim sredstvima i zaštititi sebe i srpski narod - zaključio je Župljanin za Srnu.

Пратите нас и путем Вибера

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Филм:Високи напон (12+) (Р)

  Високи напон' је југословенски филм из '81. године у режији Вељка Булајића, а који је написао сценарио заједно са Мирком Бошњаком и Иваном Салечић.

 • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:40 Емисија: На тапету (Р)

  Енергични и искусни тандем, Милијана Кос и Татјана Трнинић, под своју лупу ће ставити све.

 • 17:10 Емисија: На ивици терена (Р)

  Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.