Sa ratnom zastavom BiH pozirali ispred banjalučke Ferhadije

  • 08.05.2015.16:29

 Sejfudin Tokić, predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda, slikao se sa ratnom zastavom BiH ispred banjalučke džamije Ferhadija. Iako je slika na njegov zvanični Fejsbuk profil originalno postavljena u decembru Tokić  je sliku juče ponovo izbacio u prvi plan.

Ovaj čin dolazi u vrijeme napetih međunacionalnih odnosa nakon terorističkog napada u Zvorniku, u kome je stradao jedan policajac a dvojica ranjena, i koji je digao na noge sve sigurnosne agencije u BiH a policija RS je sprovela i akciju “Ruben”.

U toj akciji privedeno je 16 osoba za koja postoji osnovana sumnja da su počinili krivična djela terorizam i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materijala a za njih osam je predložen pritvor.

Pojedini bošnjački političari optuživali su vlasti RS da se iza ove akcije krije provođenje terora među povratnicima a ne potraga za teroristima.

Da Tokić nije sam u ovom činu pokazuje i fotografija iz Prijedora koja se pojavila na društvenim mrežama u kojoj maskirano lice pozira takođe sa ratnom zastavom BiH.

zastava-prijedor-instagram